Nieuwsarchief
prettig weekend
03 December 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Facebook

Op de facebook van onze partij stond van de week geschreven "eindelijk een deelraadsvoorzitter die er voor iedereen is".  Een mooi compliment, van iemand die ik ken als heel kritisch, maar ook iemand aan wie wij die verandering belooft hebben. Waar facebook niet goed voor is. Veel kritiek en de laatste tijd beginnen ook langzaam aan de positieve geluiden door te dringen. Als ik niet zeker wist, dat de buurt bestuurt een succes zou worden, dan hadden wij toen nooit die motie ingediend. Maar dat is toch altijd weer goed om te horen. Ik zou ook wel willen zeggen dat het niet alleen de voorzitter is, maar het hele dagelijks bestuur, want je kan zoiets nooit alleen. Het heeft even geduurd natuurlijk, maar langzaam aan gaan mensen het toch zien. Je kan natuurlijk een rookgordijn proberen op te trekken door de aandacht af te leiden van de dingen die goed gaan, maar de inwoners van Hoogvliet zijn niet gek.  

Metrostations

Ik kijk uit op een metrostation waar het een stuk rustiger is geworden de laatste tijd en dat geeft een goed gevoel. O.k., problemen zullen er altijd wel blijven en ja kan niet alles voor iedereen altijd op de goed manier oplossen, maar je kan wel je best doen. Voorlopig kan ik van mijn werk thuis komen zonder dat ik lastig gevallen wordt in de avond uren, of nog erger. En dat is een compliment, voor iedereen die dit voor elkaar heeft gekregen,. Ik had het al een beetje opgegeven dat het ooit nog iets zou worden, maar het ziet er naar uit dat het lukt. En wij hadden ondanks veel klagen al jaren overlast hier. Sorry, Liberaal Sociaal Democraten uit Hoogvliet, ik ben toch blij dat jullie het niet voor het zeggen kregen, want anders hadden wij die problemen nog steeds voor het metrostation gehad, want jullie vonden het helmaal niet zo erg. Veiligheid is een specialisme. Wil je een veilige omgeving creŽren, dan moet je goed luisteren naar omwonenden en moet je ook proberen daar iets mee te doen. Zeggen dat jij hebt geconstateerd dat het niet zo erg is, daar hebben de Hoogvlieters niet zo heel veel aan, vooral als je er zelf geen last van hebt. Mensen klagen als zij echt ergens last van hebben. Kan je overal iets aan doen? Nee, dat lukt nooit in alle gevallen, maar je kan het in ieder geval proberen. Doe je niets, dan weet je zeker dat er een aantal inwoners in Hoogvliet niet prettig wonen.

Politie reorganisatie

Binnenkort is de reorganisatie van de politie een feit. De politiemensen die u tegen komt op straat hebben er een goed gevoel bij. Die weten dat zij weer meer de mogelijkheid krijgen om zelf iets te doen aan een probleem.  Het korps Rotterdam Rijnmond is de laatste jaren voorop gegaan in het verzinnen van ideeŽn waarvan zij dachten dat die goed waren voor de burgers.  Ik ben dus ook zeker geen voorstander van "3D achtige" manieren van aangifte doen. Iemand zit ergens die aangifte op te nemen achter een beeldscherm, dus dat kan die persoon dan net zo goed op het bureau doen lijkt mij. Aangiftes gaan altijd gepaard met emoties en die kan je niet kwijt achter een camera. Wachttijden van twee weken en meer zijn gewoon schandalig. Mensen haken na een paar dagen af en komen gewoon niet opdagen. Minder aangiftes? Jawel dat klopt en dat betekend dat de politie het hartstikke goed doet en dus best met minder personeel kan. Ik ga er mee stoppen. Vannacht moet ik werken, dus ik ga even lekker op de bank hangen.

 

Prettig weekend allemaal!

 

 

 

...Terug