Nieuwsarchief
Veiligheid in metro
05 December 2011 - In de media [RTV |Rijnmond / jan koopmans]

‘Sociale veiligheid bij RET kan veel effectiever'

De maatregelen tegen onveiligheid in het Rotterdamse openbaar vervoer kunnen veel effectiever worden ingezet. Dat zegt de Rekenkamer Rotterdam.

Uit onderzoek blijkt dat niet alle maatregelen genoeg opleveren. Zo denkt de Rekenkamer dat het inzetten van controleteams weinig effect heeft.De stadsregio geeft per jaar ongeveer 35 miljoen uit aan veiligheid in het openbaar vervoer. Daarvan worden ondermeer conducteurs en camera's betaald.

En zo is het maar net. Ik blijf iedere keer waar ik ook in de metro stap, heel veel mensen zien die niet betaald hebben. Een aantal metrostations heeft veel last van rondhangende figuren. Het lijkt er op dat er in Hoogvliet de laatste tijd wel iets aan gedaan wordt. Het is natuurlijk raar dat er overlast is als er camera's hangen. Als er camera's zijn,  in een metrostation, zou dat moeten betekenen dat het veiilig is. Daar kan best nog wat verbetering in komen.

kijk voor het hele artikel:  http://www.rtvrijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Fnovember%2FSociale%20veiligheid%20bij%20RET%20kan%20veel%20effectiever

 

...Terug