Nieuwsarchief
als u dacht dat dit alleen bij ons gebeurd.
13 December 2011 - In de media [jan koopmans]

ALPHEN AAN DEN RIJN - Nu blijkt dat steeds meer Alphenaren niet veel voelen voor het Cultuurhuis op een A-locatie voor winkels aan het Thorbeckeplein, en de vraag of en wanneer er een nieuwe oeververbinding ter plaatse van de Julianabrug gebouwd moet worden. Kunnen we de euro's van het Cultuurhuis beter investeren in een tunnel die niet steeds open hoeft, en de doorstroming van het verkeer in Alphen zeker zal bevorderen.

Cultuurhuis
De bedoeling van het Cultuurhuis is een verzamelgebouw waar oa. de Bibliotheek, de muziekschool en nog wat andere organisaties onder 1 dak bij elkaar komen. Allereerst denk ik dat de bibliotheek zoals we die nu kennen over 10 jaar niet meer bestaat, De geschreven boeken op papier worden in snel tempo ingehaald door de techniek. Veel boeken zijn al digitaal op een tablet of reader te verkrijgen en het zal niet lang duren of de boeken worden helemaal niet meer op papier gedrukt, al is het maar om allerlei milieu gerelateerde redenen. zie verder: http://www.dichtbij.nl/alphen/regionaal-nieuws/artikel/2199193/cultuurhuis-versus-juliana-tunnel.aspx   

verder zoeken                                                                                                                                               

 Ik heb geen moeite gedaan om verder te zoeken, maar wij zijn niet de enige met deze meningsverschillen.  Moeten wij het er daarom maar niet over hebben? Ja natuurlijk moeten wij het er over hebben, maar het moet niet overheersen.  Hoogvliet heeft noeg genoeg andere dingen om over te praten. Na de berichten op televisie over het opheffen van sportclubs, kan ik wel zeggen dat ik mij daar nog steeds zorgen over maak ondanks de toezeggingen van de portefeuillehouder. De portefeuillehouder moet namelijk ook maar haar hand op houden in Rotterdam en de tijden worden er niet beter op.  Wat is dan het verschil tussen dit probleem en het cultuurhuis, of hoe dat ding dan ook mag heten?  De sportclubs, dat gaat u wel merken. Als u of uw kinderen gebruik maken van een sportclub, dan zal dit weer duurder worden. En zoals ik al zei, maak ik mij zorgen over het voorstbestaan van sportclubs. Of het cultuurhuis nu wel of niet door gaat, daar zal u geen enkele hinder van ondervinden. En dat is nu juist wat onze oppositie u wil laten geloven.  In Alphen heeft men weer andere redenen, zoals het gebruik van de bibliotheek. Zo zijn er altijd wel tegenargumenten te vinden.. Laten wij het dus vooral blijven hebben over de dingen waar u echt iets van merkt en laat u niets wijs maken.!                  

 

 

 

...Terug