Nieuwsarchief
prettig weekend
16 December 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Er is een ''verdenking'' dat er bij de dood van de Libische leider Muammar Kaddafi in oktober sprake was van een oorlogsmisdaad, zo staat er in de krant vandaag. Sorry, maar ik moet daar wel een klein beetje om lachen. De Amerikanen zijn volgens mij al tien jaar bezig om de man uit de weg te ruimen en nu zou zijn dood een oorlogsmisdaad zijn? Als we de oorlogshandelingen in LibiŽ gaan onderzoeken naar oorlogsmisdaden ben ik bang dat ik de uitkomst niet meer mee maak. Verder valt op dat Nederland nu weer 17 miljard euro aan Europa geeft. Wat zal ik daar nu eens van zeggen. Zo is bijna niemand in de kamer het eens met de gang van zaken, maar voorlopig moet het maar. Waar ken ik dat van op micro niveau?

Ook in de deelraad weet iedereen dat het niet anders kan maar dat het cultuurhuis er zal komen. Dat gaat geld kosten! Ja, natuurlijk, maar dat wisten wij al toen wij er mee begonnen. Het is geen stacaravan dus laten wij alstublieft niet net doen of wij nergens van af wisten! Het heeft ook geen zin want u wordt toch niet meer gekozen. Over twee jaar bestaat de raad niet meer  namelijk.

Weer een kleine overwinning van de buurt bestuurt. De buurt bestuurt heeft een prijs gewonnen. Vraag mij niet wat die prijs precies inhoud en door wie hij wordt uitgereikt, want daar werd ik niet veel wijzer van. Feit blijft, dat er meerdere projecten waren ingezonden, maar dat deze als beste uit de bus kwam. Ik heb zo ondertussen wat mensen gesproken die deel nemen aan het project. Deze mensen zijn allemaal vreselijk enthousiast. Gaan wij nu alle problemen in Hoogvliet oplossen? Nee, natuurlijk niet, maar de bewoners van Hoogvliet gaan nu wel werken aan hun eigen veiligheid. Ik neem mijn petje af voor de mensen die daar weer vrije tijd insteken. Mensen die hun vrije tijd steken in de veiligheid van anderen zijn onmisbaar in deze samenleving. In Spijkenisse heeft men een burgerwacht. Ook daar kun je iets van vinden, maar ze doen het wel en alle kleine beetjes helpen. Ik vind dat je met de buurt bestuurt meer bereikt, dan alleen maar in de wijk lopen en problemen signaleren zoals in Spijkenisse.

De Campus gaat er nu officieel komen. Rotterdam heeft het geld er donderdag avond voor vrijgegeven. Kijk daar heb je er weer een. Wij hebben daar heel lang heel interessant over gedaan, maar het geld hadden wij er zelf niet voor. Dat moest weer uit Rotterdam komen. Ik ben benieuwd of er straks meer jongeren in Hoogvliet op school blijven. Ik denk namelijk dat het niet alleen van mooie gebouwen af hangt. Het hangt ook af van de scholen en die moeten nog heel wat doen om aan die goede naam te bouwen.  Het is dus ook een kwestie voor Hoogvliet om de jongeren in Hoogvliet te houden. Dat betekend, dat je ook gezinnen met kinderen binnen Hoogvliet moet hebben. Daar zal je de  huurprijs en de koopprijs van nieuwe woningen voor aan moeten passen. Daar zal je sportverenigingen voor moeten behouden. Die jongeren gaan namelijk allemaal ergens anders wonen en dan zal Hoogvliet langzaam aan vergrijzen, zoals dit ook in Overschie is gebeurd. Daar is geen enkele middelbare school meer en dat is gewoon jammer.   Voorlopig kunnen wij in Hoogvliet dus een bescheiden feestje vieren.

 http://www.dichtbij.nl/botlek/regio/artikel/2219750/prettig-weekend-de-campus-en-veiligheid-in-hoogvliet.aspx

                                                                                                       http://regionaallokaal.weebly.com/index.html

 

...Terug