Nieuwsarchief
DE FARIZEEĖRS ZIJN TERUG!!!!!!!!
20 December 2011 - Ingezonden stuk [Hans van Helden]

En wel in Hoogvliet. Ik heb ze zelf gezien! op een foto in Delta. Marianne v.d. Ham en Alex Hallema. Geweldig toch? Het is jammer dat Jacqeline Cornelissen er niet bij stond. Hadden we de 3 musketiers ook weer terug gehad: "een voor allen, allen voor een". Ben benieuwd wie er dan voor d'Artagnan had gespeeld. Maar om even op die Farizeeėrs terug te komen: voor degenen die niet weten wie dat waren. Was een groep mensen die leefde in de tijd dat Jezus Christus furore maakte en ook menig verschil van mening met hem had. De Farizeeėrs lieten zich voorstaan op "zedelijke voortreffelijkheid". Marianne en Alex toch?? Andere synoniemen voor een farizeeėr: schijnheilige, huichelaar, schijnvrome huichelaar. Nog steeds van toepassing op Marianne en Alex? Kijk , ik neem Alex niets kwalijk, komt net kijken, is nog een beetje nat achter de oren en heeft geen historisch besef over wat zich in Hoogvliet de afgelopen 30 jaar heeft afgespeeld. Marianne heeft dat wel en Alex moet dus wel vertrouwen op haar waarheid. Waarheid en schijnvrome huichelaar schijnen hier synoniemen te worden. Alles is er in de raadszaal op gericht om het eigen straatje schoon te vegen, alles wat ze zelf ingezet heeft en nu fout gaat wordt door de voormalig portefeuillehouden op het bordje van het huidige DB gelegd. En echt, zonder een traan te laten!! Ongelofelijk, maar kijk van de zomer nog maar eens, als het dan lekker warm wordt smelten al die tonnen boter die ze op haar hoofd heeft. Wat zal dat een troep worden.

Ander synoniem voor farizeeėr: "pilaarbijter", en ik kan er niets aan doen dat ik dit mij precies aan Jacqueline doet denken. Ik zie het plaatje helemaal voor me. Tegenwoordig noemen ze dit een pitbull, die nog niet zo lang geleden gemuilkorft moest worden wegens gevaar voor de samenleving.

Als er mensen zijn die zich beledig voelen, die vinden dat dit niet kan, ik geef hun het volgende in overweging: gelezen, een twitter van Jacqueline Cornelissen,: president Mugabe weigert op te stappen, "lijkt ons DB wel. ".

Hoe ver ben je gezakt als je het in je bolle harses haalt om een vergelijking te maken tussen een massamoordenaar en ons DB, je verdient dan niet beter. Respect??? Daar hadden we het nog niet zo lang geleden over. Ben blij dat we de rest van dat geld niet uitgegeven hebben, was een pure verspilling geweest. "Het kan me niet schelen wat ik roep, als ik maar in de pers kom"schijnt haar motto te zijn". Debatteren met de raad om standpunten uit te wisselen om tot consensus te komen, is niet wat zij voorstaat. Voorbeeldje : krantbericht over Cultuurhuis quote bewoners van Hoogvliet worden opgezadeld met een blunderput van 5 miljoen euro unquote. Een pure leugen, pure stemmingmakerij. Net zoals zij onlangs beweerde dat het DB er voor verantwoordelijk is dat er "vrachtwagens met chloor" door de wijken rijden. Er vindt helemaal geen vervoer van chloor met vrachtwagens plaats, nergens in Nederland en Europa. Dat is ten strengste verboden, kan alleen per spoor met speciale vergunningen en op bepaalde tijden. En dat kan gewoon in de raad blijven zitten, dit is gewoon volksverlakkerij en stemmingmakerij.

We hebben dit nu anderhalf jaar gepikt en nu is de maat vol. Hoogvliet is niet gebaat bij dit soort uitingen/gedrag. Gedrag dat voor veel Hoogvlieters herkenbaar zal zijn van de raadsperiode 2006/2010.

Ik hou echt van de mensen die ik in dit stukje heb genoemd, hoop echt dat ze in deze kersttijd, een tijd van bezinning , zich af zullen vragen"waar ben ik mee bezig. En zo niet, ik ben met bovenstaande nog niet eens warm gedraaid.

Ik wens iedereen hele fijne dagen en een tolerant 2012.

 

...Terug