Nieuwsarchief
Feestdagen
21 December 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

De kerst staat weer voor de deur en dit is een periode waarin er weer in veel huiskamers meningsverschillen met familie worden "uitgepraat". Ik moet daar voor mijn werk nog al eens heen, omdat dit wel eens uit de hand loopt. Kerst is daar altijd een mooie tijd voor. Vrede op aarde wordt niet altijd even letterlijk genomen. Maar als dit nu het ergste is? Ik zie op televisie een stroom van ellende langs komen uit allerlei oorlogsgebieden. Ik zit net nog naar een programma te kijken waarin een heel oude vrouw uit Indonesië verteld hoe haar man en kinderen door Nederlandse militairen zijn dood geschoten in 1946. Hoe is het mogelijk zou je zeggen. Een land dat zelf veel ellende achter de rug had!

De Deelraad.

Het kan dus altijd erger. In de deelraad is het ook niet altijd koek en ei. Dat komt de sfeer niet te goede en hierdoor blijven er dingen liggen. De focus van één van de partijen ligt op het opstappen van een portefeuillehouder. Dat is gek en het lijkt op een persoonlijke vete. Je bereikt met al dat gedoe wel precies het tegenovergestelde, maar goed. Is dit nu het ergste? Ik denk het niet! Iemand zei op faceboek dat het niet goed is om de vuile was buiten te hangen. Tja, dat is nu precies wat wij wel willen. Ik ken veel landen waar men de vuile was inderdaad niet buiten hangt en het enige land wat daar nog van over is, dat is Noord Korea. Dat willen wij dus niet.

Nieuw Hoogvliet wil de vuile was nu juist wel buiten hangen, omdat iedereen moet weten wat er dan wel allemaal besproken wordt in de raadszaal. U kunt zich daar allemaal een mening over vormen, als u de tijd neemt om de vergaderingen af te luisteren.

Ja, dat is wel veel werk, maar dan weet u wel waar u over praat. Dus, inderdaad, blijven wij, vooralsnog als enige partij de inwoners van Hoogvliet informeren op onze website en op facebook, hoe wij over de dingen denken. Daar kan u het niet mee eens zijn natuurlijk, maar hoe denken de andere partijen? Weet u dat wel? Waar gaat u dat vinden?  Dat is nu precies het verschil wat wij willen maken. Open, en transparant! Er zal af en toe inderdaad ook een scherp stuk op onze website staan, maar daar is geen letter van gelogen en het is ook een mening. Er staan ook dingen op onze website die goed gaan en positief zijn. Wij maken dus geen gebruik van onze website om alleen ons hart te luchten! Ook u kan gebruik maken van onze website, als u dat wilt. Wij hebben een gemiddelde van 140 bezoekers per dag en daar zijn wij best trots op.  

Maar waar was ik ook al weer gebleven? Oh ja, het kerstfeest! Ja, ik moet werken, dus ik zal er niet veel van merken, maar ik wens iedereen heel fijne feestdagen. Niet te veel eten aub, want ik wordt niet goed van die afval programma's op televisie.  

 

Fijne feestdagen  

 

 

...Terug