Nieuwsarchief
Asterix, Obelix en Henderix
28 December 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Als ik een dag vrij ben, dan neem ik altijd in de ochtend de tijd voor mijn werk  als raadslid.  in de avond uren ga ik meestal even een rondje hardlopen. De tijd die over blijft ben ik nog wel eens aanwezig op twitter. Voordat ik mij deze week op een avond verdiepte in twitter, startte ik het internet op en viel mijn oog op een artikel in Dichtbij.  Nieuwsgierig geworden las ik het stuk en wat bleek, weer een stuk over het cultuurhuis.  Weer allemaal bedragen en allerlei andere dingen waaruit bleek dat Nieuw Hoogvliet niet de waarheid sprak.  Ik dacht nog, dat is gek, je zou verwachten, dat alle partijen nu wel af zouden zien van dit soort artikelen om het onderzoek niet te beÔnvloeden. Welke dommerik ( ik druk mij netjes uit) zou dat nu weer doen? Eens even lezen.  Nieuw Hoogvliet wordt niet helemaal uitgesproken er staat alleen "NH" hmmmm, er is eigenlijk maar een partij in de raad die onze naam niet uitspreekt. Verder had ik dit stuk al eens eerder gelezen of gehoord. Laten wij eens kijken naar de schrijver. "Jan Henderix".  Jan Henderix, is dat een figuur uit het stripboek "Astrix en Obelix? Nee, het is een naam die in BelgiŽ voorkomt, maar op deze manier geschreven, niet in Nederland.  Ik dacht, laat ik daar de schrijver eens mee confronteren en zoals ik verwachtte, geen antwoord meer.

Redactie Dichtbij

De redactie van de website van Dichtbij reageerde inmiddels gelukkig spontaan. Zij schreef mij, dat zij voortaan beter op zou letten met wat er uit die hoek gepubliceerd ging worden, omdat dit gewoon niet kan. Ik snap niet waarom een partij anoniem stukken publiceerde, of dat het net lijkt of een onbekende het geschreven heeft. Het was mij al eerder opgevallen dat dit gebeurde. Iemand van die partij schreef toen, dat ik paranoide was. Totaal vreemde mensen, die niet in Hoogvliet wonen met zeer gedetailleerde kennis over het cultuurhuis, en deze keer ook nog uit BelgiŽ, kom op zeg! 

Ik heb ondertussen een lijstje met namen die voor de Ibp publiceren, maar niet bestaan, of net doen of zij niet van die partij zijn, maar gewoon bij de fractie horen. Volgens mij hoor je als een politieke partij gewoon met je partijnaam  stukken in de krant te zetten of op andere manier te publiceren. Ik zag zelfs een keer een stuk geschreven door de fractievoorzitter waar de initialen "jk" onder gezet waren en dat in de krant waar Jan Koopmans redacteur is. Was ik daar boos om? Ja, ik was daar heel boos om, want het leek inderdaad net of de redacteur de schrijver was en zich dus een mening had gevormd. Ondertussen ben ik gewend geraakt aan deze vreemde manier van publicaties. Vroeger werd dit propaganda genoemd en werd dit door dictaturen gebruikt.

U kan van ons zeggen wat u wilt, maar als een kritisch stuk ergens op internet of in de krant gezet wordt, dan staat er bij dat het van Nieuw Hoogvliet is en van wie. Geen anonieme stukken die stiekem toch door ons geschreven zijn.  Nee, alleen met open vizier en daar kunnen mensen best wel eens boos over zijn, maar u weet in ieder geval door wie het geschreven is.

Zoals ik al eerder,schreef, als u wilt weten wat onze mening is kunt u die vinden op onze website. Verder zijn wij ook aanwezig op Facebook waar  ook bijna dagelijks updates op verschijnen. U kunt mij bereiken op twitter onder de naam " Janhoogvliet". Ik probeer u daar zoveel mogelijk antwoord te geven op vragen. Ook op faceboek ga ik graag de discussie aan en laat ik u weten met wie u de discussie voert. Het handige van deze media is, dat ik niet de hele avond aan de telefoon zit, maar gewoon rustig televisie kan blijven kijken.  Dus, beste mensen in Hoogvliet, bent u een beetje op de hoogte van internet, kijk dan eens op Facebook of Twitter, of op onze website.

...Terug