Nieuwsarchief
nieuwjaarswens (nieuwjaarsreceptie donderdag)
04 January 2012 - In de media [jan koopmans]

En weer een jaar voorbij. Het was een bewogen jaar mag ik wel zeggen. Weer is er een van onze steunfractieleden overleden en dat dreunt nog flink na bij ons. De laatste paar jaar heb ik vaker afscheid van iemand genomen dan gemiddeld in ander jaren. Misschien komt dat omdat je zelf ouder wordt, maar opvallend is dat de er veel mensen tussen zaten die jonger waren dan ik zelf. Dat geeft wel te denken! Haal dus zo veel mogelijk uit het leven, want je hebt het zelf niet voor het zeggen. Een bewogen jaar ook, omdat de sfeer in de raad nog steeds niet  beter is geworden. Veel gedoe over het cultuurhuis en een oppositie die allerlei artikelen op het internet publiceert om het dagelijks bestuur in een kwaad daglicht te stellen. Een jaar van bezuinigen. Eerdere jaren had je een budget, waar de politiek over kon debatteren. Wat gaan wij er mee doen? Speeltuinen, leuk, zeg maar waar! Die tijd is helaas voorbij. Nu is er geen geld meer en moet je kiezen wat er weg moet en wat er minder moet. Dat is niet fijn en levert altijd veel kritiek op, maar goed, als je ergens aan begonnen bent, moet je het ook afmaken.

Ook het jaar dat internet echt zijn intrede heeft gedaan in de deelgemeente. Zo waren er vijf jaar geleden, toen ik begon in de raad nog raadsleden die met een vulpen schreven. Nu zijn de meesten wel zo ver dat zij weten hoe zij een email moeten sturen naar een ander. Vijf jaar geleden moest ik wel eens rondbellen of zo'n email wel aangekomen was, want je kreeg vaak geen antwoord. Alle raadsleden hebben nu een iPad en kunnen, direct over alle stukken beschikken die zij nodig hebben. Ook de Hoogvlieters thuis, die een vergadering willen volgen kunnen dit sinds kort. Ook thuis kan je nu via het internet het debat beluisteren. De bijbehorende stukken kunt u downloaden op uw computer.  Wat ik dan wel weer jammer vind, is dat geen van de partijen gebruik maken van een eigen website. Hij bestaat bij de meesten wel, maar dat is dan ook alles. Ik vind dat je iedereen in Hoogvliet moet laten weten hoe je over onderwerpen denkt.. Het was ook het jaar van de Campus, die gaat nu in ieder geval echt door.  Ook het jaar waarin het vuurwerk weer bij het centrum werd afgestoken, zodat iedereen daar lopend heen kan. Jammer dat het weer slecht was, maar je kan ook niet alles hebben! De buurt bestuurt ging dit jaar echt van start en er werd echt werk gemaakt wat betreft de veiligheid bij de metrostations. De Samenloop voor Hoop, u weet wel, om geld in te zamelen voor kankerpatiënten, was weer een groot succes.  Ik ben benieuwd of wij als raad nog iets met elkaar kunnen gaan doen voor de Zalmplaatschool.  Als raad van Hoogvliet hoop ik en niet als individuele politieke partijen. Dat wordt nog iets waar aan gewerkt moet worden. Kom op raadsleden nog één jaar. Laten wij dat jaar dan nog iets met zijn allen doen! Wat valt er te verliezen, helemaal niets! En het is de laatste kans voor de raad.

Wij gaan weer een nieuw jaar tegemoet. Waarschijnlijk een van de laatste jaren van de deelgemeente in deze vorm. Sommige mensen vinden dat goed, anderen zijn daar op tegen. Wij gaan zien hoe het gaat worden. Wij gaan als Nieuw Hoogvliet in ieder geval werken aan Regionaal Lokaal om uw wensen nog te laten horen in Rotterdam.  Bedenk dat er niemand uit Hoogvliet in de Rotterdamse Gemeenteraad zit! 

Nieuw Hoogvliet wenst u allemaal een heel goed nieuw jaar.

----------------------------------------------------------------------------

Donderdag is de nieuwjaarsreceptie in het deelgemeente kantoor. Denk er om dat u uw auto niet op de parkeerplaats zet waar de markt heeft gestaan. Vorig jaar heeft stadtoezicht ook bekeuringen uitgeschreven nadat zij eerst hadden gewacht tot iedereen binnen was.

 

 

...Terug