Nieuwsarchief
prettig weekend
13 January 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Albrandswaard verwacht 25.000ste inwoner

De gemeente Albrandswaard (Poortugaal en Rhoon) verwacht zeer binnenkort de 25.000ste inwoner te mogen verwelkomen. "Vraag me niet waarom, maar voor mij is dat iets speciaals, een magisch getal", zei burgemeester Harald Bergmann maandagavond op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.  Zie:  http://www.rijnmond.nl/nieuws/03-01-2012/albrandswaard-verwacht-25000ste-inwoner Of het een geboorte zal worden of een nieuwe inwoner die naar Rhoon of Poortugaal verhuist, is Bergmann om het even. "Iedereen is welkom." Maar daar is niet iedereen het mee eens, gezien de commentaren bij het artikel van RTV Rijnmond. Zo is het altijd wel wat. In Rotterdam-Overschie zijn donderdagavond in een deelraadsvergadering twee moties afgewezen tegen bestuurder Annemarie van den Broek en deelraadsvoorzitter Jan Markerink. De deelraad zou niet goed geÔnformeerd zijn over de bezuinigingen in 2012.  Zie:  http://www.rijnmond.nl/nieuws/13-01-2012/markerink-ze-willen-van-mij-af   Een van de onderwerpen waar op bezuinigd moest worden heet het Prachthuis en de naam van het Prachthuis doet mij erg denken aan een ander huis met problemen in Hoogvliet. In dit prachthuis kunnen alle OverschieŽnaren in deze nieuwe Ďsociale supermarkt' aan de Abtsweg 2 terecht voor informatie, advies, een persoonlijk gesprek, cursus of gewoon een kop koffie. Het Prachthuis is een initiatief van de deelgemeente Overschie en komt voort uit de prachtwijkenaanpak van het kabinet. Zoals ik al zei, het is overal wat en de tijd brengt dit met zich mee.  Aanstaande maandag komt de agendacommissie van de raad in Hoogvliet weer bij elkaar, om de agenda voor de aanstaande vergadering te bespreken.

"Social Media"

Ik las op twitter dat ook daar de "politieke social media" kennelijk last heeft van mensen die onder verschillende namen commentaar geven op internet. Het lijkt op deze manier alsof "onafhankelijke burgers" kritiek hebben, maar niets is minder waar. Het is wel lastig, omdat je soms niet meer weet waar je aan toe bent. Ik ga dus ook niet meer zomaar met iedereen in discussie als ik helemaal niets van zo iemand weet. Er zijn ook nog mensen die bijvoorbeeld op buurtlink een andere naam gebruiken dan op twitter waardoor je vaak twee keer de zelfde discussie voert. De bedoeling is natuurlijk dat je jezelf tegen spreekt, maar als je niets te verbergen hebt gebeurd dat niet zo snel.  Internet blijft natuurlijk wel een groot luchtkasteel en als je alles gelooft wat daar op staat, kan je wel eens verkeerde conclusies trekken.

U kunt "Nieuw Hoogvliet" overigens vinden op Hyves, en Facebook.  Verder zijn Edwin Smid en Jan Koopmans regelmatig op twitter te vinden.  U vind de links op de homepage van onze website.

 

 

...Terug