Nieuwsarchief
prettig weekend
03 February 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Al aan het twitteren geslagen? Nee? Niet doen! Zodra het raadswerk afgelopen is stop ik daar mee. Je doet het omdat het er een beetje bij hoort, maar eigenlijk is het zinloos. De berichten zijn vaak te kort om te doorgronden wat anderen nu precies bedoelen. Roep bijvoorbeeld in de Hoogvliets politiek het woord "cultuurhuis" en iedereen begint weer over elkaar heen te vallen. Dat is dan wel weer grappig. Er zijn er bij die daar heimelijk plezier in hebben volgens mij. Als het gezeur over het cultuurhuis weer een beetje over is, dan is er altijd wel weer iemand die er iets over roept en vervolgens wil iedereen die mee "twittert" gelijk krijgen. Want dat blijkt nu wel. Wie heeft er gelijk. En dat is dus zonde van de tijd. Uiteindelijk zal na het onderzoek van de rekenkamer blijken dat iedereen een beetje gelijk heeft, of ongelijk, wat u wilt. Zonde van de tijd, want niemand schiet er ook maar iets mee op als hij of zij gelijk heeft gekregen. Als de raadsvergadering dan is afgelopen en je gaat naar huis, zal je zien dat er nergens vuurwerk afgestoken wordt. Nergens staan er mensen langs de weg te juichen en niemand heeft de vlag uit gehangen. Nee, je komt alleen thuis en je gaat naar bed. De andere dag sta je op en ga je proberen om jouw partij zo goed mogelijk voor de dag te laten komen in de krant of op de website! Wat is de burger daar mee opgeschoten? Niets dus! Maar goed, zo werkt het nu eenmaal en het gaat overal zo. Na afloop van het onderzoek door de rekenkamer zal blijken dat er geen enkele reden is om feest te vieren, ook niet als je gelijk hebt gekregen! Maar goed, dat moet natuurlijk iedereen voor zichzelf weten.

Er gebeuren natuurlijk nog steeds ook goede dingen. Op zaterdag 28 april aanstaande ondernemen vijf vastberaden jonge mannen met een verstandelijke beperking, vijf begeleiders en twee vrijwilligers van ASVZ (Zorg en Dienstverlening van A tot Z) een fietstocht van ruim 2.400 kilometer.  De tocht gaat naar Santiago de Compostela in Spanje. Op een nieuwe racefiets willen zij gemiddeld 80 kilometer per dag afleggen, om na dertig dagen op de pedalen het reisdoel te bereiken. Kijk voor het hele artikel op dichtbij: http://www.dichtbij.nl/botlek/regionaal-nieuws/artikel/2258479/santiago-wij-komen-er-aan.aspx

Ik heb nog steeds geen tijd gehad om al de email te lezen van deze week. Ik heb mij zelf belooft om er zondagavond maar eens voor te gaan zitten en eens te kijken wat er nog allemaal ligt. Ik wens u een prettig weekend. Als u van sneeuw houdt dan zal het wel een mooi weekend worden..

 ...Terug