Nieuwsarchief
Twee brandweerlieden vaak genoeg
09 February 2012 - In de media []

Bij acht van de tien uitrukken volstaat een kleine bus met twee brandweerlieden, bleek tijdens een proef in de regio Rotterdam. Andere regio's gaan ook zo werken.

De brandweer zal in de toekomst vaak uitrukken met een busje met twee mensen erin in plaats van een grote brandweerauto. Deze duo's gaan naar kleinere incidenten; containerbrandjes, automatische brandmeldingen en een kat in een boom. Omdat ze snel ter plekke zijn, kunnen ze ook voorbereidend werk doen voor de grote wagens. Een proef hiermee in Rotterdam-Rijnmond is een succes geworden en zal naar verwachting worden uitgebreid naar andere van de 25 veiligheidsregio's.

Wat ik dan wel een beetje vreemd vind, is het woordje "vaak". Ik bedoel, "vaak" is het genoeg en er zijn kennelijk een aantal voorbeelden dat het niet genoeg is. Die incidenten zijn natuurlijk wel heel interessant. De brandweer gaat tegenwoordig ook naar reanimatie's. Daar staan zij dan met 6 man in een een woonkamer, plus meestal twee man van de politie en vier man van de GGD. Dat is vaak een beetje te veel en ik kan mij voorstellen dat twee man daar genoeg is. Maar bij een echt brand, waar een aantal mensen op een balkon staan te schreeuwen om hulp?

zie voor het hele artikel: http://www.destentor.nl/nieuws/algemeen/binnenland/10428184/Blussen-kan-meestal-met-een-duo.ece 

...Terug