Nieuwsarchief
Olieterminal 64 keer in overtreding
10 February 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Het Rotterdamse tankopslagbedrijf Odfjell is in de afgelopen tien jaar tientallen keren in de fout gegaan. Sinds 2003 zijn bij controles 64 overtredingen geconstateerd door de Arbeidsinspectie, Milieudienst en brandweer. Dat schrijft staatssecretaris van Milieu Joop Atsma (CDA) in antwoord op Kamervragen van partijgenoten Pieter Omtzigt en Michiel Holtackers.

In totaal hebben de autoriteiten 86 keer om maatregelen gevraagd of het bedrijf gewaarschuwd. Tweemaal werd het bedrijf stilgelegd en zeven keer een proces verbaal opgemaakt. Het opslagbedrijf is daarnaast twee keer veroordeeld omdat de chemische stoffen butaan en benzeen vrijkwamen.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt kennnelijk of Odfjell opnieuw kan worden vervolgd voor de vele gevaarlijke situaties die zich bij het bedrijf afspelen. Atsma ziet voorlopig geen reden om een ander diepgaand onderzoek te starten. Omtzigt noemt de lijst met overtredingen in een reactie ‘verbijsterend'. En daar wil ik mij dan wel bij aansluiten. Nieuw Hoogvliet zal de portefeuillehouder vragen om zich op de hoogte te stellen en de raad te informeren over deze problemen. De deelraad heeft verder geen enkele bevoegdheid op dit gebied en kan niet meer doen dan informatie inwinnen, zodat de inwoners van Hoogvliet op de hoogte gebracht kunnen worden.

 

...Terug