Nieuwsarchief
Gezamenlijke Brandweer Openen nieuwe kazerne in Hoogvliet
12 February 2012 - Nieuwsbericht [webmaster]

Afgelopen vrijdag 10 februari is in Hoogvliet de nieuwe brandweerkazerne van de gezamenlijke brandweer geopend. Daarnaast werd de eerste publieke veiligstelplek in Nederland van Rijkswaterstaat in gebruik genomen. De brandweerkazerne is vernoemd naar de vorig jaar overleden algemeen directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, medeoprichter van de Gezamenlijke Brandweer en adviseur Openbaar Lichaam Gezamenlijke Brandweer, Don Berghuijs.

De burgemeester van Rotterdam, de heer Aboutaleb, die ook voorzitter is van het Openbaar Lichaam Gezamenlijke Brandweer heeft de brandweerkazerne geopend.

In de media:
De strategische positie van de kazerne biedt, naast het waarborgen van de industriŽle brandweerzorg in Pernis en een deel van het Eemhaven gebied, ook uitstekende uitrukmogelijkheden bij incidenten op het spoor, de Gadering en de snelweg. Daarnaast worden ook een deel van de deelgemeente Hoogvliet en de wijk Pernis vanuit deze post bediend.

De kazerne is uitgerust met een schuimbluswagen (in samenwerking met de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond), een tankautospuit en een haakarmwagen met diverse haakarmbakken, zoals een schuimbak en een brandweermaterialen haakarmbak uitgerust met het nieuwe COBRA systeem. (zou ik wat verduidelijken) Ook is een nieuwe slangenwerkplaats aangebouwd, waar niet alleen de eigen brandweerslangen worden onderhouden, maar ook die van aangesloten bedrijven en de Brandweer Rotterdam-Rijnmond.

Veiligstelplek
De veiligstelplek die naast de kazerne is aangelegd, bestaat uit een speciale, vloeistofdichte vloer. Met deze veiligstelplek kan een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen na een incident in een lekbak, sneller van de (snel-)weg worden gehaald en naar de kazerne worden gebracht om de lading veilig en milieuverantwoord over te laden. De doorstroming van het verkeer na incidenten op de weg zal hierdoor aanzienlijk verbeteren, doordat incidenten niet meer op de plek zelf hoeven te worden afgehandeld. Ook de veiligheid neemt toe, omdat gevaarlijke stoffen na een incident onder gecontroleerde omstandigheden bij de veiligstelplek worden overgeladen.

bron: media TV

De opening in beeld: http://www.youtube.com/watch?v=cEuyDGcUVGg

 

 

...Terug