Nieuwsarchief
raadsvergadering in goede sfeer
17 February 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Weer een raadsvergadering achter de rug. Waar ging het over deze keer. Ja natuurlijk, weer het cultuurhuis. Ik zal u daar verder niet meer mee vermoeien. Er is al te veel over geschreven en wij vallen constant in herhaling.  "ik weet het beter, en ik heb het altijd al gezegd". Zo dat was het negatieve tintje. Verder, goede onderwerpen. Het drenkelingen detectie systeem bijvoorbeeld. Door het CDA geadopteerd als onderwerp om mee te scoren. Nee, dat is een beetje flauw. Wat wel duidelijk werd is dat iedereen er over praat en niemand er echt verstand van heeft. Dat komt ook wel een beetje omdat er geen sporters in de raad zitten denk ik zo maar. Is een detectie systeem een garantie van 100 % procent dat er niemand meer verdrinkt? Nee. Bij een detectie systeem heb je oplettende mensen nodig die de boel in de gaten houden. Het enige verschil is dat ze geen zicht op het water hoeven te hebben. Nog steeds heb je net zoveel mensen nodig en nog steeds kunnen er mensen verdrinken omdat je heel even niet op staat te letten. Hoe groot is het risico in het zwembad Hoogvliet? Niet groot, want volgens mij is er nog nooit iemand verdronken. Het is een discussie waar je niet uitkomt, hoe goed bedoeld ook. Zodra je gaat zwemmen, loop je een risico. Hoe beter je kan zwemmen hoe minder risico. Maar ook dan kan er altijd nog een ongeluk gebeuren, zoals je overal een ongeluk kan krijgen.  De portefeuillehouder stelde voor een keer een bezoek te brengen aan het zwembad en uitleg te krijgen over het systeem.  Goed idee denk ik, dan zien de raadsleden ook eens een zwembad van binnen.

Door Nieuw Hoogvliet werd een motie ingebracht in verband met de problemen in Boomgaardshoek met betrekking tot de verkoop van grond door het OBR. Mensen die al een jaar of dertig een stuk grond huren van het OBR, bijvoorbeeld aan de Madelief, worden gedwongen om dit stukje grond te kopen. U raad het al, dat is geen uitverkoop, maar de hoofdprijs. Resultaat is, dat veel mensen dit niet kunnen kopen en er een stuk Hoogvliet ontstaat, dat niet meer te onderhouden is door gemeentewerken met grasmaaiers bijvoorbeeld. De motie werd unaniem aangenomen.

Als teken van samenwerking werd door Leefbaar Rotterdam en de IBP samen een motie ingediend om de snackwagen bij de scholen weg te krijgen. De motie werd unaniem aangenomen. Wie had ooit gedacht dat daar nog eens een samenwerking zou ontstaan? Nou ja, het was wel een inkoppertje, want wie kon daar nu tegen zijn? 

 

...Terug