Nieuwsarchief
Prettig weekend.
25 February 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Wat een rare week is dit geweest. Dag in dag uit hebben er mensen naar het journaal zitten kijken waar geen nieuws was over Prins Friso. Dag in dag uit mensen die een heel verhaal voor de camera hielden waarin geen nieuws te ontdekken was. Best raar ja. Het lijkt er op alsof wij nu meer weten en misschien kunnen de journalisten nu eindelijk het fatsoen opbrengen om die mensen met rust te laten. Ik heb een paar keer met lichtelijk ergernis en afschuw naar die man die zich Royalty Expert of Royalty watcher of iets dergelijks noemt bij RTL boulevard. Het lijkt alsof die man smult van dat nieuws. Wat een verschrikkelijke enge man is dat. Maar ja, er zullen best mensen zijn die er graag naar kijken en trekt u zich vooral niets aan van mijn mening. Ook ik heb het natuurlijk meer dan eens fout.

Vrijdag heb ik een rondje gemaakt door Hoogvliet en met lede ogen moeten aanzien wat er zo allemaal vernield is aan bomen. Een warmte bedrijf dat wel even leidingen aan gaat leggen vind het kennelijk niet zo heel belangrijk hoe wij hier wonen. De verbreding van de A15 valt in dezelfde periode en de combinatie van beiden laten Hoogvliet er uit zien alsof er in de groene gordel bommen zijn gevallen. Gemeentewerken dacht in die zelfde periode, "dat laten wij niet op ons zitten" en wij kunnen dat veel beter. Even verder dan de groene gordel blijkt nu dat me al het groen langs de Groene Kruisweg tussen Rhoon en Hoogvliet, langs de metrobaan aan het vernietigen is. Mooie hazelnoot bomen en tamme kastanjes zijn zonder meer weg gehaald. Verder bleken de sportvelden ook veel te veel uit de wind te liggen, dus daar moest ook de zaag in. Ja ik weet ook wel dat het rond de sportvelden best snel weer dicht zal groeien, maar had dat niet een andere keer gekund? Volgens mij kan je dit soort plannen wel een klein beetje op elkaar afstemmen.

Ook de politie heeft een duit in het zakje gedaan en hebben deze week met allerlei andere opsporingsinstanties controles uitgevoerd. Dat heeft zo op het eerste gezicht niet al te veel opgeleverd als je kijkt wat er allemaal ingezet is aan mensen. Je zou de opbrengsten en de kosten best tegen elkaar af mogen wegen, want dat is dus de juiste manier van bezuinigen. Het probleem is met dit soort acties, dat je het nooit weet van te voren. Ik voel die bui eigenlijk al hangen. Politici die gaan roepen: "hoeveel heeft dit wel niet gekost en had dat niet anders kunnen worden besteed" Ben benieuwd wie de vraag gaat stellen? Meestal weten deze mensen niet hoe het werkt en dat zijn vaak ook de grootste schreeuwers. (met alle respect).

Iets vrolijks,want het wordt alweer een erg negatief stukje zie ik. Het is nu eenmaal makkelijker om te schijven over dingen die niet goed gaan. Dat weet ik ook wel en laat ik het er op houden dat ik naar buiten kijk en de zon weer gaat schijnen. Dat betekend dat je binnenkort weer in je tuin kan zitten of op je balkon en daar wordt je altijd wel weer een beetje vrolijker van.

 

Prettig weekend

...Terug