Nieuwsarchief
Prettig weekend
02 March 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Inbraken en overvallen

Ik verbaas mij er wel eens over, hoe het kan dat de politie het vreemd vind dat er zo veel overvallen plaats vinden? Nu is het zo dat je daar niet altijd de hand in hebt. Sterker nog op een aantal gebieden, loop je altijd achter de werkelijkheid aan te sjokken. Maar, wat doet dan die grote hoeveelheid politiepersoneel bij sommige controles?  Een tijdje terug werd heel Hoogvliet afgesloten voor een grote controle. Ook dat moet af en toe gebeuren natuurlijk, maar moet de korpsleiding niet meer directe keuzes maken? Dit is vandaag het probleem, en dat gaan wij er aan doen? Niet, dit is het probleem en al die andere dingen blijven wij er ook bij doen! De politie laat aan het eind van het vorige jaar bekend maken wat zij het volgende jaar gaan doen. Is dat handig, want daar zit je aan vast als je een organisatie hebt waar je prat gaat op het nakomen van afspraken.   De minister zegt dat iedereen moet kunnen zien wat er met zijn of haar aangifte gebeurd. Geen probleem! Gaan wij doen bij de politie! Maar wie gaan dat doen?  Er komen geen mensen bij. En er komen zeker geen politie mensen meer bij gezien de CAO onderhandelingen die gevoerd worden door die zelfde minister.  

Keuzes

De korpsleiding zal dus keuzes moeten maken. Dan maar wat minder bekeuringen en wat minder verkeerscontroles. Ik weet wel dat dit ook wel gedaan wordt, zo is er al minder politie beschikbaar voor allerlei manifestaties. Die organisaties moeten hun eigen boontjes doppen, maar toch. Laat de burger nu eindelijk eens de keuzes maken. In Hoogvliet doen wij dit al gedeeltelijk. Nu de Korpsleiding nog. Niet zeggen dat de politie wel weet wat goed is voor de burger, nee laat de burger die keuzes maken. De burgers weten echt wel wat goed is voor hen.  Als de burger zegt dat zij vinden dat die overvallen aangepakt moeten worden, dan is dat de nieuwe prioriteit en niet die verkeerscontrole ook door laten gaan.  

Inbraken

En dan kom ik als laatste natuurlijk nog op de inbraken. De inbraken waar nu weer de manege in Hoogvliet het slachtoffer van geworden is. Als het geen inbraak was, dan is het al erg genoeg dat je daar wel rekening mee moet houden, want er was al drie keer eerder ingebroken in korte tijd. Zo werd de kinderboerderij ook al slachtoffer die zelfde nacht. Prioriteit? Ik denk het wel. Dit heeft een grote inpakt op Hoogvliet en dat was te zien in allerlei reacties die te vinden waren op diverse websites. Hardwerkende ondernemers die nu de dupe zijn geworden en een van de grootste publiekstrekkers van Hoogvliet, waar weer eens van alles verdwenen is. Inderdaad prioriteit. De burger roept om maatregelen. Overvallen en inbraken moeten op de prioriteitslijst.   

prettig weekend

...Terug