Nieuwsarchief
Snelheid omlaag op gladde Groene Kruisweg (update)
06 March 2012 - In de media [jan koopmans]

Nieuwhoogvliet heeft al een tijdje aandacht gevraagd voor de situatie die is ontstaan op de Groene Kruisweg. Wij zijn dan ook blij dat dit probleem erkend is door de veroorzaker. Wij zijn altijd al bang geweest dat een voorgenomen noodstop van een automobilist zou eindigen met een ernstig ongeluk

De maximumsnelheid op de Groene Kruisweg is nu tijdelijk verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur. Het wegdek tussen de A15 en Rotterdam-Hoogvliet is te glad.

De snelheidsverlaging geldt tussen het Groene Kruisplein (afslag Charlois) en Hoogvliet. Bij de kruispunten zelf mag tijdelijk zelfs maar 30 kilometer worden gereden.

Glad beton
De aanpassingen hebben alles te maken met gladde wegvlakken bij de verkeerslichten. Negen kruisingen in Rotterdam-Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon zijn recentelijk door de provincie Zuid-Holland aangepast. Bij de verkeerslichten werd zoab (zeeropenasfaltbeton) gelegd. De gaten werden opgevuld met een laagje cement.

Het gladde beton zou door het vele berijden langzaam stroef moeten worden. Dat is echter niet gelukt, bleek vorige week uit metingen. Door het gladde wegdek, mogelijk in combinatie met neerslag, zouden inmiddels meerdere motorrijders onderuit zijn gegaan.

De provincie en de aannemer van het project zijn inmiddels bezig om oplossingen voor de situatie te bedenken. Tot die tijd is de snelheid ter plaatse verlaagd.

zie:  http://www.rijnmond.nl/nieuws/05-03-2012/snelheid-omlaag-op-gladde-groene-kruisweg

Dat de wegbeheerder wel eens vreemde dingen doet met de Groene Kruisweg, hebben wij afgelopen zomer allemaal mogen zien in Hoogvliet. Dat het nog niet allemaal voorbij is blijkt uit bovenstaande tekst, maar ook uit deze foto. Moet je hier nu vijftig of vijftig rijden?

(foto: Richard Seesing)

 Facebook

...Terug