Nieuwsarchief
Nikantes in het Nieuw
12 March 2012 - Nieuwsbericht [enrico Stout]





Nikantes heeft in de afgelopen week 2 spiksplinternieuwe picknicktafels gekregen. Deze tafels zijn een aanwinst voor het Nikantes buitenterrein.

Niet alleen de leden van Nikantes hebben hier plezier van, maar ook de Hoogvlietse schooljeugd die door de weeks gebruik maken van de velden van Nikantes kunnen hier gebruik van maken. Ook kan het mooi gebruikt worden voor toernooien, zoals bijvoorbeeld het grote schoolkorfbal toernooi wat Nikantes organiseert voor alle Hoogvlietse basisscholen. De groepen 3 t/m 8 kunnen hieraan deelnemen. Het schoolkorfbal toernooi staat gepland op woensdag 25-04-2012 in de Nationale Sportweek en vermoedelijk zullen hier 6 Hoogvlietse basisscholen aan deel gaan nemen met tussen de 150-200 kinderen.

Naast deze 2 zeer fraaie picknicktafels is het buitenterrein ook nog eens verrijkt met 3 prachtige houten banken. Deze banken zijn speciaal bedoeld voor de Jeu de Boules velden. Ruim 100 Jeu de Boulers kunnen hier gebruik van maken om even te genieten van het zonnetje of om even een praatje met elkaar te maken. Het zijn voornamelijk ouderen die Jeu de Boulen bij Nikantes op de woensdagmiddag en de zondag. Nikantes heeft dit niet zelf kunnen financieren. Donkere wolken hangen immers boven alle Hoogvlietse sportverenigingen dus ook boven Nikantes. In een tijd waarin de vereniging het risico loopt dat de huur van het sportcomplex met 500% (!) verhoogd wordt (vanaf 1 januari 2014) is het onverstandig om grote uitgaven te doen.

Samen met andere Hoogvlietse sportverenigingen en stichtingen roept Nikantes de politiek en de gemeente Rotterdam dan ook op, om het niet zover te laten komen en om de sport in Hoogvliet niet om zeep te helpen. De verfraaiing van het Nikantes buitencomplex is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Sportzeskamp Hoogvliet. Eind 2011 heeft deze Stichting zichzelf opgeheven en heeft 10.000,00 verdeeld onder diverse verenigingen, stichtingen en Goede Doelen in de buurt. De voorgangers van Nikantes hebben nog meegedaan met deze Sportzeskampen en ook vrijwilligers geleverd. Volgens de overleveringen is de 1e Sportzeskamp gehouden in Hoogvliet ook gewonnen door Nikantes voorganger korfbalvereniging Hoogvliet. Nikantes is in ieder geval zeer blij met de donatie van 500,00 die is toegekend door de Stichting Sportzeskamp van Joop van der Hor. Er zal zeer goed gebruik gemaakt gaan worden van de nieuwe spullen. Het zaalseizoen zit er weer op en ook de korfballers van Nikantes gaan weer naar buiten. Vanaf dinsdag 13 maart wordt er weer buiten getraind door de jeugd en senioren van Nikantes. De veldkorfbalcompetitie wordt hervat op zaterdag 31-03-2012. Kijk voor meer informatie over Nikantes op www.nikantes.nl

...Terug