Nieuwsarchief
petitie bonairepark
14 March 2012 - In de media [jan koopmans]

Recent zijn er heel veel bomen gekapt in het Hoogvlietse Bonairepark. Schattingen komen uit op zo'n 500 stuks. Hierdoor is de ecologische structuur vernietigd. Vogelsoorten zijn vertrokken en de snelweg is haast in heel Hoogvliet Noord zo duidelijk te horen alsof je op de vluchtstrook staat. Mensen die een huis hebben gekocht in het project 'nieuwe buren' wonen niet meer aan een park, maar aan de snelweg.
Om aan te geven dat, bewoners het er niet  mee eens zijn en groene compensatie willen voor dit verlies is men een petitie gestart. Aldus een artikel dat door de IBP is geplaatst op "Dichtbij".  Goed idee zou je zeggen. Maar voor wie is de petitie? Als die voor de deelgemeente is, dan is het zonde van de tijd. Mensen die goed opgelet hebben bij de vergadering hebben mij horen vragen of het park hersteld gaat worden. (U kunt natuurlijk altijd voor de zekerheid nog even de vergadering beluisteren.) De portefeuillehouder heeft toegezegd dat er niet van de plannen afgeweken wordt die ooit zijn gemaakt en dat het park dus hersteld gaat worden.  De deelraad en de deelgemeente zijn het dus met de bewoners eens en dan is een petitie leuk, maar heeft niet zo heel veel zin.  Het geeft wel de betrokkenheid aan van de bewoners. Ik hoop dat de bewoners zo snel mogelijk uit de ellende zijn. Ik wens ze veel succes met de petitie ik als ik ze tegen kom zal ik zeker tekenen....

http://www.dichtbij.nl/botlek/regionaal-nieuws/artikel/2292733/buurtbewoners-starten-petitie-groene-gordel-terug.aspx

Verder staat er nog een interview met de portefeuillehouder die verantwoordelijk is voor dit project en verteld hoe het project ontstaan is.

http://www.dichtbij.nl/botlek/regio/artikel/2292075/bomenkap-bonairepark-op-papier-altijd-anders.aspx

 

...Terug