Nieuwsarchief
Buddyzorg petitie
15 March 2012 - In de media [Arie van der Es]

uit facebook het volgende verzoek:

Teken de petitie voor behoud van Buddyzorg in Rotterdam

Bij de behandeling van de begroting 2012 heeft de gemeenteraad Rotterdam besloten om de subsidie voor Buddyzorg stop te zetten. Hierdoor valt de professionele ondersteuning voor de buddy's vanaf 2012 weg.
Het stopzetten van de subsidie is vreemd omdat de Rotterdamse politiek regelmatig het grote belang van vrijwilligers voor de stad benadrukt. Zo valt in de columns van de burgemeester in de Metro te lezen dat in zijn optiek deze stad niet zonder vrijwilligers kan.
Maar tegelijkertijd trekt de gemeente Rotterdam de stekker uit een vrijwilligersproject dat al bijna 30 jaar bestaat. Al 30 jaar lang geven de ongeveer 40 vrijwilligers van Buddyzorg, onder begeleiding van 1 part time professional, de broodnodige sociaal-emotionele steun aan ernstig zieke mensen. In het begin alleen aan mensen met HIV, maar inmiddels aan iedereen die ernstig chronisch of terminaal ziek is. Buddy's gaan daarbij niet Ďeen keertje langs', maar zijn minimaal een jaar lang wekelijks steun en toeverlaat en dat voor gemiddeld 4 uur per week! Een simpele rekensom leert ons dat met de voorgenomen bezuiniging dus ongeveer 40 buddy's x 50 weken x 4 uur = 8.000 uur vrijwillige zorg in het gedrang komt.

De cliŽnten van Buddyzorg leven vaak geÔsoleerd en zijn kwetsbaar. Het zijn bovendien mensen voor wie de huidige bezuinigingen van rijk en gemeenten toch al stapelen. Zorg is daardoor voor hen al veel soberder en minder toegankelijk geworden. Daarmee neemt ook het sociale isolement verder toe. Een buddy maakt daarom juist nu het verschil.

 Wilt u dat Buddyzorg in Rotterdam behouden blijft onderteken dan deze petitie en klik op onderstaande link:

 Buddyzorg moet blijven!


http://www.humanitas-rotterdam.nl/buddyzorg/petitie/

http://regionaallokaal.weebly.com/index.html 

Facebook

...Terug