Nieuwsarchief
meldpunt moelanders
04 April 2012 - In de media []

HOOGVLIET ROTTERDAM - Het Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen zorgt voor de nodige verdeeldheid in politiek Nederland. De gemeenteraad Opmeer heeft een initiatiefvoorstel aangenomen waarmee ze het meldpunt niet van toepassing heeft verklaard voor haar gemeente. IBP was op basis van dit voorstel de discussie aangegaan met de andere fracties binnen de Hoogvlietse deelraad.

Bijna alle fracties kunnen zich vinden in het idee om ook als Hoogvliet te zeggen dat een dergelijk meldpunt niet van toepassing is.

De opstelling van Leefbaar was tegen het zere been van vooral Nieuw Hoogvliet. Hans van Helden stelt dat het meldpunt discriminerend, mensonterend en walgelijk is. 'Het is zoeken naar een zondebok voor alles wat er fout gaat in de maatschappij. Hebben we dan niks geleerd in Nederland?' Ook vraagt hij zich af wat het instellen van een meldpunt te maken heeft met de vrijheid van meningsuiting. En wat de petitie betreft: 'De politiek heeft niks te zeggen over de rechterlijke macht en laten we dat vooral zo houden'.

Zie: http://www.dichtbij.nl/botlek/regio/artikel/2309642/meldpunt-moelanders-discriminatie.aspx

 

 

...Terug