Nieuwsarchief
partijvoorzitter slecht geÔnformeerd?
09 April 2012 - In de media [jan koopmans]

Er zijn altijd mensen die alleen horen en lezen wat ze willen horen of willen lezen. Op internet zwerft een artikel van ene meneer Ravestein. Een mooi staaltje "oude politiek" om het zo maar te zeggen. Uitspraken die goed zouden passen in een communistisch regime. Een partijvoorzitter die nog steeds denkt te moeten denken voor mensen en weinig op heeft met de ideeŽn van buurtbewoners. Een niet al te hoog democratisch gehalte blijkbaar. Dat komt mij bekend voor.

Dhr Ravenstein meende dat de deelraadsvoorzitter laatst in de krant stond met prachtige cijfers t.a.v. de veiligheidsmonitor terwijl hij zich nog kon herinneren dat de deelraadsvoorzitter in zijn vorige functie deze cijfers in twijfel trok.

Wie is meneer Ravenstein,.......voorzitter van een politieke partij? Helaas was hij blijkbaar niet aanwezig op de informatieavond van buurt bestuurt of bij de ondertekening van het convenant Buurt bestuurt. Daar vertelde de voorzitter zelfs tegen Burgemeester Abutaleb:

"Burgemeester, in Hoogvliet liggen wij niet wakker van een punt meer of minder. Onze burgers weten wat er aan de hand is en zijn onze professionals". Daar is dus niets veranderd meneer Ravestein. Wij doen nog steeds wat wij zeggen en kennelijk was u niet goed geÔnformeerd.  Als u onze website, waar wel regelmatig nieuws op komt volgt, dan was u tegen gekomen dat wij die cijfers niet al te serieus nemen. Inderdaad, wij hebben nog steeds onze vraagtekens bij die cijfers van de veiligheidsmonitor. Als klopte wat er stond in die monitor dan hadden wij op het gebied van veiligheid rustig achterover kunnen leunen zoals voor de verkiezingen. Helaas te veel oude meuk, en dat was nu precies waarom wij als Nieuw Hoogvliet uit die  "oude meuk" zijn gestapt.

Buurtbewoners zetten een bord neer met een tekst die zij voor hun wijk belangrijk vinden. Iemand die niet in die wijk woont en helemaal niet bij de bijeenkomst is geweest vertelt op een website dat het slecht is zoals de bewoners van Hoogvliet het willen. Maar wie bent u dan wel om dat te vinden?

Verbaast was ik ook dat Weerbaar Oudeland op de agenda stond van vorige  vergadering en dat dit uiteindelijk alleen maar over dat bord ging.  Tja, uiteindelijk staat er dan een spelfout op het bord en dat was het dan. Geen wonder dat de raad niet over een spelfout in debat wil meneer Ravestein.

Ik vind overigens wel de borden die verwijzen naar alle scholen in Hoogvliet een beetje overdreven. Ik denk dat de ouders en kinderen in Hoogvliet echt de weg wel weten naar hun school.  Die borden zijn er overigens gekomen nadat inwoners in Hoogvliet hadden gevraagd om wegwijzers naar de sportvelden, zodat de bezoekende clubs niet hoefden te zoeken. Die borden naar de sportvelden zijn er gelukkig ook gekomen, maar de rest was nooit om gevraagd en die zijn er wel gekomen voor duizenden euro's. Dat is pas zonde meneer Ravestein.

Allemaal rotzooi waar niemand om gevraagd heeft en waar uit bleek dat de diensten het gewoon toen ook al voor het zeggen hadden en niet de deelgemeente. Dus, waar gaan wij ons druk om maken? De dingen die de bewoners willen, en waar u tegen bent? Of de dingen die Rotterdam ons opdringt en wat heel veel geld kost.?

 

...Terug