Nieuwsarchief
gaderingviaduct vrij van graffiti door gebiedsgericht werken
18 April 2012 - In de media []

Roteb trok er woensdag 4 april samen met o.a. Gemeentewerken op uit in het kader van het initiatief Gebiedsgericht werken.

Bewapend met hogedrukspuiten gingen zij succesvol de graffiti op het Gaderingviaduct te lijf. Met deze schoonmaakactie demonstreerden de aanwezigen precies wat gemeente Rotterdam beoogt met Gebiedsgericht werken, namelijk: het bevorderen van samenwerking tussen de gemeentelijke diensten onderling, maar ook met o.a. bedrijven, in dit geval vertegenwoordigd door SBHG.

Gemeente Rotterdam heeft negen gebieden ingesteld waar gebiedsgericht wordt gewerkt, Gadering is er één van. Per gebied werkt het Stadsbeheer (Gemeentewerken, Stadstoezicht en Roteb) daarbij samen aan het schoon, heel en veilig houden van de buitenruimte.
In het kader van Gebiedsgericht werken hebben diverse onderhoudsploegen van Gemeentewerken inmiddels gezamenlijk allerlei kleine mankementen zoals kapotte verkeersborden, scheve tegels en uitgevallen verlichting geďnventariseerd en direct gerepareerd.

Op basis van meldingen via het gemeentelijk meldingssysteem, maar ook op basis van de schouw van de SBHG en eigen waarnemingen, wordt er gericht actie ondernomen. Waarbij er ook goed wordt gelet op onderlinge samenwerking en coördinatie tussen de gemeentelijke diensten. Daarnaast zet de deelgemeente samen met verschillende diensten, zoals Gemeentewerken en Stadstoezicht, de koers voor de aanpak van de buitenruimte uit. Samen bepalen zij de prioriteiten. "Per kwartaal wordt er een wijk van Hoogvliet opgepakt en plegen we gezamenlijk inzet door het rechtleggen van tegels, snoeien van takken, opruimen van vuilnis en het onderhouden van de verlichting", aldus Jannes van der Heide, beleidsadviseur Buitenruimte in een eerder interview.

De gezamenlijke aanpak heeft grote voordelen. Dat geldt bijvoorbeeld voor plekken waar er overlast wordt ondervonden of een onveilig gevoel wordt ervaren. Dit gevoel ontstaat soms door een rommelige buitenruimte, kapotte straatlantaarns of vuilnis op straat. "De reacties over het GGW vanuit de gemeentelijke diensten is heel positief." De diensten hebben minder het gevoel dat ze langs elkaar heen werken. Zo worden werkzaamheden zoals snoeien en schoonmaken goed op elkaar afgestemd. Iets dat logisch lijkt, maar in de praktijk weinig voorkwam.

Omdat naast onderlinge samenwerking binnen de gemeente ook samenwerking met bedrijven centraal staat doet SBHG bij deze ook een oproep aan alle bedrijven op Gadering. Het Stadsbeheer verzoekt bedrijven op Gadering om het onkruid langs eigen terrein aan te pakken, dit in verband met het opwippen van de straattegels dat valpartijen kan veroorzaken. Wij hopen dat u hier samen met ons gehoor aan kan geven. Immers: "een beter bedrijventerrein begint bij jezelf".


 

...Terug