Nieuwsarchief
raadsvergadering
20 April 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Donderdag tijdens de raadsvergadering was er een presentatie van de woonadviescommissie. De woonadviescommissie geeft adviezen bij nieuwbouw hoe je het best rekening kan houden met mensen in een rolstoel of met andere handicaps. Zeker nodig, want anders worden deze aanpassingen nog wel eens over het hoofd gezien. Belangrijk? Tja, wat zal ik er van zeggen. Wij werden al 1 keer per jaar getrakteerd op een presentatie van het Hoogvlietse platform voor gehandicapten, die eigenlijk het zelfde doen. Een jaar of twee geleden werd door dit platform nog een dag georganiseerd waarbij alle raadsleden geblinddoekt met een stok in een rolstoel of met krukken mochten lopen of rijden. Dat maakte wel indruk. Ik weet nog dat ik in mijn geleende rolstoel de stoep af reed bij zo'n opritje voor bijvoorbeeld een scootmobiel. Ik bleef dus in het randje waar het regenwater door wegloopt hangen met de voorwieltjes en kwam er zelf niet meer uit. Zag er hartstikke goed uit. Was ook goed bedoeld en voldeed aan alle voorschriften, maar werkte dus niet.

Wij werden ook nog eens met onze neus op de feiten gedrukt, wat al die auto's betreft die voor zo'n op of afrit geparkeerd staan. Heel vervelend. Ik weet ook nog goed dat een blinde man vertelde wat voor problemen hij ondervond als er plotseling een roestvrijstalen hekje staat langs het trottoir. Bij de Binnenban is er een dergelijk hek tegen het parkeren. Ook de vele reclame borden tussen de viswinkel en het reisbureau werd toen kritisch besproken. Iemand die normaal ter been moet al een soort slalom uitvoeren en ik vind het echt een rommelige indruk maken. Moet je nu op alle slakken zout leggen? Nee, natuurlijk niet, maar eigenlijk hoop ik stiekem dat de winkeliers dit lezen en er dus een klein beetje rekening mee houden. Die dingen kunnen best allemaal aan de kant staan, want de voetgangers zien ze echt wel.

Werden er nog meer zaken behandeld? Jawel, er is opnieuw ingestemd met een ontheffing voor mevrouw Hoogveld om buiten Hoogvliet te blijven wonen. Iedereen in de raad was overtuigd van de kwaliteiten van mevrouw Hoogveld en iedereen vond dat zij in principe in Hoogvliet hoorde te wonen. Geen uitgebreide discussie over dit onderwerp en dat heeft ook niet veel zin. Iemand wegsturen die het goed doet is dom en kost veel geld voor een deelgemeente. Verder ziet een deelgemeente er over twee jaar heel anders uit. En dat kan je in de voorbereiding daar naar toe maar beter iemand hebben die goed geļnformeerd is. Dat leverde mij kritiek op van de IBP die denkt dat wij over twee jaar gewoon op de oude voet verder gaan. Ik vind dat vrij dom. Je kunt maar beter met het slechtste rekening houden dan kan het altijd nog meevallen. Je kop in het zand steken is het slechtste wat je nu kunt doen.

De motie MOE-landers die door Hans van Helden van Nieuw Hoogvliet is ingediend werd aangenomen in de Raad. De motie werd ingediend om te laten zien dat de raad in Hoogvliet discriminatie onacceptabel vind. De motie werd ondertekend door het CDA, de PvdA de IBP en Nieuw Hoogvliet.

Nieuwsgierig wat er verder allemaal besproken werd? Klik op deze link en u kunt alles bekijken : http://hoogvliet.notudoc.nl/cgi-bin/homepage.cgi U kunt de vergadering ook gewoon meemaken vanaf de publieke "tribune". Nou ja, tribune, er zijn stoelen neer gezet en er hangen monitors waardoor u alles goed kunt volgen. Een paar dagen na de vergadering kunt u hem ook nog eens rustig terugluisteren op internet, en horen wat iedereen nu eigenlijk geroepen heeft.

Kijk ook eens op deze website en laat ons weten wat u er van vindt:

http://regionaallokaal.weebly.com/index.html

Prettig Weekend

 

 

...Terug