Nieuwsarchief
‘Vrijheid geef je door'
04 May 2012 - Nieuwsbericht []

 

‘Vrijheid geef je door'

Dit thema is landelijk vastgesteld bij de dodenherdenking van 4 mei 2012. Daarbij is het heel belangrijk om stil te staan bij de slachtoffers en de nabestaanden uit de Tweede Wereldoorlog.

De 4 mei werkgroep van de Stichting Vrienden van Hoogvliet in samenwerking met de Stichting Veteranen Contactgroep Rijnmond organiseert ook dit jaar een herdenkingsbijeenkomst..

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst is de spreker Ds. Robert Wilschut en de declamatie wordt verzorgd door Tineke Pons. Het koor Sparkling Voices zingt enige liederen. en de muziekvereniging DES zal hun muzikale medewerking verlenen bij de gedenksteen.

De Veteranen Contactgroep Rijnmond verleent ook medewerking aan de herdenking. Zij verzorgt bij de gedenksteen met leden van Scouting Hoogvliet de vlaggenceremonie.

De 4 mei herdenking vindt plaats op vrijdag 4 mei 2012 in de Dorpskerk aan de Achterweg. De aanvang is 19.00 uur en de kerk is om 18.45 uur open.

Na de plechtigheid bij de gedenksteen is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten in ‘De Aanbouw' naast de kerk, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Alle inwoners, jong en oud, van Hoogvliet en alle verdere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het is een herdenkingsbijeenkomst voor iedereen. Hoe meer mensen aanwezig zijn des te meer het grote goed van vrijheid met elkaar beleefd kan worden.

...Terug