Nieuwsarchief
Sportclubs en huur in Rotterdam Sportstad
03 May 2012 - In de media []

Met een krachtmeting 'wie slaat het hardst met een honkbalknuppel' tussen Rotterdamse bewindslieden en sportjournalisten is Rotterdam de aanloop naar het EK Honkbal officieel gestart. Rotterdam is van 7 tot 16 september een van de speelsteden waar het prestigieuze toernooi wordt gehouden. De Maasstad organiseert samen met de KNBSB en Rotterdam United Baseball in de periode daar naar toe een aantal grote en kleinere evenementen. Op deze manier wordt topsport ingezet als katalysator voor de breedtesport, met als doel om Rotterdammers enthousiast te maken om te gaan sporten. Dat is een van de uitgangspunten in het Rotterdamse sportbeleid.

'Aftrap' van de ludieke match werd gegeven door wethouder Sport, Recreatie, Kunst en Cultuur van Rotterdam: Antoinette Laan. Onder de deelnemers o.a. de raadsleden Deborah Middelman (VVD), Wubbo Tempel (CDA), Judith Bokhove (GroenLinks) en sportjournalisten van o.a. het AD. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen ze een clinic met instructies van honkbalinternational en Rotterdams Sportman 2011 Diegomar Markwell en ploeggenoot Dwayne Kemp, die eerder die dag door de burgemeester is geridderd. Uiteindelijke winnaar van de wedstrijd werd Judith Bokhove.

De komende maanden staat een groot aantal zogenaamde side events gepland vooruitlopend op het EK Honkbal. Zo worden er clinics georganiseerd in het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs. Ook nemen verschillende deelgemeenten, waaronder Centrum, Hoogvliet en Noord, het tegen elkaar op, uitmondend in een Rotterdamse finale.

Jammer, want zo mooi als dit er allemaal uitziet naar buiten toe, moeten de iets minder bekende sportclubs binnenkort een huur gaan betalen van dit zelfde Rotterdam die niet op te brengen is. Er zijn sportclubs die bijvoorbeeld tien keer zo veel huur gaan betalen. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe Rotterdam dit gaat doen, maar op deze manier lijkt het wel of het allemaal koe en ei is in "Rotterdam Sportstad".  Als het zo door gaat, dan kunnen alleen de mensen die boven modaal verdienen nog sport betalen. Maar goed, wij gaan zien hoe dit opgelost gaat worden. Elke deelgemeente houd de bewegingen van Rotterdam op dit gebied met argusogen in de gaten

...Terug