Nieuwsarchief
Hoogvlietse kermis toch op andere locatie
09 May 2012 - In de media [jan koopmans]

Bewoners van de 'Schoutpaden' zijn opgelucht. De kermis, die oorspronkelijk geplaatst zou worden op het parkeerterrein van metrostation Hoogvliet, komt toch op een andere locatie. Deze week staat de kermis, met als extra attractie de Bassie Lachspektakelshow, bij winkelcentrum Hoogvliet.

De verbouwing van het metrostation Zalmplaat vindt nu plaats en daarom rijden er pendelbussen vanaf het station Zalmplaat. De meeste reizigers komen echter vermoedelijk met de auto en parkeren op het parkeerterrein rondom het station Hoogvliet. Dat is niet helemaal zeker, maar het is momenteel veel drukker dan normaal.  Volgens de bewoners is er de laatste maanden extra parkeerdruk bijgekomen omdat er veel reizigers vanuit Spijkenisse en de eilanden hier parkeren om verder per openbaar vervoer te reizen. Dat is overigens nog niet echt onderzocht maar een vermoeden. Overigens is dit best vreemd, want ook in Spijkenisse is het parkeren gratis bij de Metro en er zijn vorig jaar veel parkeerplaatsen bijgemaakt langs de Heemraadlaan. De bewoners van de Schoutpaden zaten dus met een parkeerprobleem. Nu duurt de kermis nooit lang, maar lastig is het wel, gezien de beperkte parkeercapaciteit bij de Metrostations in Hoogvliet.  Kennelijk hebben de klachten van de buurtbewoners geholpen om de kermis te verhuizen.

Het is natuurlijk altijd prettig als de deelgemeente luistert naar zijn inwoners en er dan meteen ook actie op onderneemt..  Op internet lees ik dat de deelgemeente niet luistert naar de klachten, maar ik vraag mij af hoe dit dan zit? De kermis is verplaatst naar aanleiding van klachten. Waar is er dan niet geluisterd? Maar goed, zo zijn er altijd wel mensen die helemaal nooit iets goed vinden.

 

...Terug