Nieuwsarchief
prettig weekend
11 May 2012 - In de media [jan koopmans]

Donderdag hadden wij weer een ledenvergadering van Regionaal Lokaal. Voor diegene die dit niet kennen nog even een uitleg. Meteen na de gemeenteraadsverkiezingen is het idee ontstaan voor een betere democratische vertegenwoordiging in de gemeenteraad van Rotterdam.  Dit idee werd sterker nadat vanuit de gemeenteraad een aantal partijen zich begonnen af te zetten tegen de deelgemeenten.

Tot nu toe was het altijd zo, dat Rotterdam bepaalde wat er in de deelgemeenten gebeurde. Met of zonder deelgemeenteraad, dat moest anders vonden wij. Als de deelgemeenteraad dan niets meer te zeggen krijgt, dan moet de deelgemeenteraad er zelf maar voor zorgen dat zij iets te zeggen krijgt in de gemeenteraad. 
De grote gevestigde partijen hebben natuurlijk al een vertegenwoordiging, maar ook die moeten
doen wat hun "baas" in Rotterdam zegt.   De deelnemende partijen op deze site willen het andersom.
Wij willen Rotterdam vertellen wat wij nodig hebben. Wij willen niet te horen krijgen wat Rotterdam
vindt dat wij nodig hebben. In de Rotterdamse raad zit geen enkele vertegenwoordiging van
onze deelgemeenten en dat moet anders. Ik denk zo maar dat niemand daar tegen kan zijn. Wat hebben wij dus gedaan? Wij zijn met een aantal lokale partijen in deelgemeenten om de tafel gegaan. Rozenburg, Hoek van Holland, en Pernis zijn deelgemeenten die buiten Rotterdam liggen. Het zijn ook deelgemeenten die een heel eigen karakter hebben. Daarom leek het ons zinnig om een nieuwe politieke partij op te richten met het doel om mee te doen aan de gemeenteraad verkiezingen. Je wilt toch wat te zeggen blijven houden en door samenwerking wordt je sterk. Uiteindelijk zijn drie lokale partijen over gebleven Pernis viel na een tijdje af en wilde niet meer mee doen.  Alles over het hoe en wat kunt u op de website van deze partij vinden;   http://regionaallokaal.weebly.com/index.html   Zaterdag staat Nieuw Hoogvliet op de Binnenban. Wij willen graag weten hoe u over dit onderwerp denkt.   Het zijn maar vier vragen, dus wij houden u niet te lang op!. U kunt ons herkennen aan de oranje jas.

Prettig weekend!

...Terug