Nieuwsarchief
Deelgemeente of niet? De mening van Hoogvliet.
13 May 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]
Zaterdag was een mooie dag. Zaterdag was een dag waarop wij de Hoogvlieters weer gesproken hebben. Zaterdag was ook de dag dat op de Binnenban chocolaatjes werden uitgedeeld door een paar vrolijke dames. Dit namens de winkeliersvereniging voor Moederdag. Het Algemeen Dagblad deelde gratis kranten uit en een telefoonwinkel deed spelletjes in verband met de heropening van deze winkel. Al met al dus een vrolijke zonnige dag en met de geluiden van de kermis op de achtergrond was dit zelfs een ideale dag. Een ideale dag, om de inwoners van Hoogvliet te vragen hoe zij dachten over de Deelgemeente Hoogvliet.

Ik had mijn helm mee genomen en mijn bokshandschoenen zaten in mijn rugzak. En wat blijkt, die waren helemaal niet nodig. Ik heb nog nooit zo veel mensen gesproken die zo positief waren over Hoogvliet. Nee, beste mensen, geen politiek praatje, wij hebben ook niet gevraagd of dit alleen maar van de laatste tijd was en of dit aan Nieuw Hoogvliet te danken was. Nee, gewoon, hoe denkt u over de deelgemeente Hoogvliet. En dan blijkt dat bijna iedereen het gewoon wil houden zoals het nu is. Bij doorvragen mag die deelraad best wel wat kleiner, maar daar heb je het wel mee gehad.

Even kort door de bocht is het duidelijk dat de meeste Hoogvlieters (bijna 90%) tegen afschaffing van de deelgemeentes zijn. Als het echt moet, willen deze mensen dan het liefst een zelfstandig Hoogvliet (bijna 60%) of status aparte (bijna 30%).

Van de 15 Hoogvlieters dat de deelgemeentes WEL willen afschaffen, is het geen verrassing dat er 10 (75%) dan verder willen als Rotterdam.

Als je naar het totaal beeld kijkt (hoogvlieters en niet hoogvlieters samen), dan is het beeld bijna gelijk aan dat van de Hoogvlieters: bijna 90% tegen afschaffing; 50% voor zelfstandig Hoogvliet; 25% voor status aparte.

Kijk, dat is nog eens een mooie uitkomst. En alles bij elkaar een topdag. Die topdag, was ook te danken aan de chocolaatjes, de krantjes, de spelletjes en de kermis.  Die topdag werd ook een topdag door al die gezellige mensen die even de tijd namen om met ons te praten. Wij horen natuurlijk meestal de problemen en dan is dit gewoon een geweldige opsteker. Bedankt Hoogvliet en iedereen die geholpen heeft bij de enquête!

Oh ja, en natuurlijk een fijne moederdag......

 http://www.dichtbij.nl/botlek/regionaal-nieuws/artikel/2341359/hoogvliet-deelgemeente-of-niet.aspx

 http://www.deweekkrant.nl/artikel/2012/mei/13/hoogvliet_deelgemeente_of_niet_Facebook

...Terug