Nieuwsarchief
Hoogvliet moet Hoogvliet blijven
23 May 2012 - In de media [jan koopmans]


Gisteren is er in Hoogvliet een bijeenkomst geweest om de bewoners te horen over de toekomstplannen die Rotterdam heeft met de deelgemeente Hoogvliet. Vorige week Zaterdag heeft Nieuw Hoogvliet zoiets al gedaan op de Binnenban. Een van onze leden vond dit nodig, zeker gezien de oprichting van Regionaal Lokaal. Als heel Hoogvliet namelijk van mening is dat Hoogvliet "omgedoopt" moet worden en voortaan Rotterdam moet heten, dan heeft de moeite die wij doen om een beetje zeggenschap te houden in ons eigen Hoogvliet niet veel zin. Op de Binnenban kregen wij al te horen, dat Hoogvliet gewoon Hoogvliet moet blijven en dat de inwoners gewoon wat te zeggen willen blijven houden. Gisteren werd dit nog eens bevestigt. Tijdens de bijeenkomsten die over de hele dag verspreid werden gehouden, hoorden wij toch dat de bewoners van Hoogvliet iets te zeggen willen blijven houden. Sterker nog, de meeste aanwezigen waren zelfs voor meer zeggenschap.  Meer zeggenschap over je eigen omgeving en een sterk bestuur, daar gaan de meeste Hoogvlieters voor. Een aantal mensen vond dat de raad wel wat kleiner kon, zodat er meer geld over bleef voor andere doeleinden in Hoogvliet. Ja, misschien kan die raad wel wat kleiner, maar als u denkt dat wij dat geld dat dan over blijft zelf mogen besteden dan kan ik u wel verklappen, dat dit niet gaat gebeuren.

Om u een voorbeeld te geven. Tot voor kort mocht Hoogvliet de inkomsten van het stadskantoor zoals leges, zelf besteden. Dit geld gaat nu naar Rotterdam. Hoogvliet gaat een keer betaald parkeren krijgen. De inkomsten voor dit parkeren gaan naar Rotterdam. Zo kan ik nog wel even door gaan. Bezuinigen wordt Hoogvliet niet beter van. Iemand in de zaal zei: Sportclubs moeten maar voor hun eigen inkomsten zorgen. Daar moet je geen subsidie aan geven. Dat kinderen op straat kwamen te staan, was niet zo'n probleem want die kunnen ook weer gaan touwtje springen, want dat hadden zij vroeger ook gedaan. Tja, zoveel mensen zoveel meningen.   

Ik vond het ondanks de opmerking hierboven toch een geslaagde dag. Best een goede opkomst en goede discussies. Moeten wij vaker doen.  De uitkomst van gisteren krijgt u van mij natuurlijk nog te lezen op deze website.

...Terug