Nieuwsarchief
nieuwbouw en de vergadering van donderdag
25 May 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Afgelopen week was ik in Spijkenisse even in een nieuwbouw wijk. Achter de nieuwe Bibliotheek in het Centrum van Spijkenisse worden appartementen gebouwd. En ik moet zeggen, heel mooi en verrassend. Als je het project binnenloopt, dan sta je plotseling oog in oog met een van de gebouwen. Niet zo'n probleem toch zou je zeggen? Nou een beetje wel. Niet echt een probleem, maar wel heel erg vreemd. Ik heb de foto op onze faceboek pagina ook al laten zien en daar is het wat beter te zien allemaal. Alles aan het gebouw is scheef gebouwd. Dat snappen je hersens dus niet als je aan komt lopen. Die hebben even tijd nodig om te wennen aan de scheven muren, ramen en deuren. Erg  grappig en ik moest even een paar passen naar links doen om mijn evenwicht weer terug te krijgen. Heel bijzonder dus en erg gewaagd!

Over nieuwbouw projecten gesproken. Nederland zingt tijdens het Eurovisie songfestival niet alleen vals, maar ook gewoon op de ruines van de woning van arme mensen die hun huis uit gegooid zijn door de regering.  Zoveel herrie ik over voetbal hoor, hoor ik helemaal niemand over dit geval. Die mensen hebben geen brief gekregen van hun gemeentebestuur omdat hun woningen gesloopt worden voor een nieuwbouw project. Nee, die mensen werden wakker omdat er een sloopkogel door hun slaapkamer vloog. Ze moesten maken dat zij weg kwamen, zodat er onder andere uit Nederland een beetje een vreemde vrouw met een indianentooi een vals liedje kon zingen in dit theater. Zo, maar dit is puur persoonlijk, maar ik meen het wel.  Ik hoop dat u het leuk vond het Eurovisie songfestival.

Over nog meer nieuwbouwprojecten? Niet in Hoogvliet in ieder geval. Daar worden de plannen uitgesteld en hoopt men op betere tijden. Gisteren hebben wij in de raad een presentatie gekregen over de herstructurering.  Die herstructurering gaat veel langer duren dan was voorspeld. Er zijn zoveel invloeden waar je geen grip op hebt, dat het nog nauwelijks te voorspellen is. Prijzen van woningen die dalen. Coöperaties die hun beloften niet waar kunnen maken en dan heb je al een slecht scenario voor de toekomst. Maar goed, planners zien dit soort periodes over langer tijd en volgens hen duurt het nu alleen langer.   

Leuk voorbeeld was nog, dat je kan proberen een bepaald percentage goedkopen woningen te bouwen, waarvan de prijs plotseling na een tijdje in de dure sector valt, omdat dit ergens ander zo besloten is.  En wij maar bakkeleien in raad over percentages duur en goedkoop.

Ik moet vanavond werken dus veel tijd om uitgebreid op de vergadering in te gaan zoals u gewend bent heb ik even niet. Volgende week kom ik daar vast op terug. Ik wens u alvast een prettig weekend.

 

Jan Koopmans

 

 

 

 

...Terug