Nieuwsarchief
prettig weekend?
02 June 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Binnenkort worden in de vergadering de kaderbrief en de begroting weer behandeld. Vroeger altijd iets om naar uit te kijken. Tegenwoordig iets waar je pijn in je buik van krijgt. In de zes jaar dat ik in de raad zit is het elk jaar minder geworden in de deelgemeenten. Elk jaar minder geld en de laatste tijd gaat het met miljoenen tegelijk. Wat kunnen wij nu nog doen met het geld? Daar kan ik kort in zijn. Er kan helemaal niets meer. Ik houd mijn hart vast voor alle verenigingen en sportclubs. Er gaan zeker slachtoffers vallen als het zo door gaat. Ik baal daar van als een stekker om het maar eens populair te zeggen.  Waar in Rotterdam het geld met bakken is uitgegeven aan een nieuw station en  een parkeergarage met allerlei problemen, hebben wij straks gewoon geen geld meer. Ik moet eerlijk zijn, ook in Rotterdam zie ik slachtoffers. Wat dacht u van de skatebaan op de Blaak. Waar in Nederland vind je zoiets? Nee, daar wil niemand meer geld in steken. Welke politieke partij gaat u op stemmen in de gemeenteraad? Ik weet het niet meer. Geen van de partijen wil het opnemen voor dit unieke project.

Ik wordt er niet vrolijk van om het maar eens zo te zeggen. Als u dacht dat de hobbels in uw straat binnenkort een keer gemaakt gaan worden? Nou vergeet het maar. Daar moet u straks eerst met uw hele auto in verdwijnen. Als u uw woning nog terug wil vinden tussen het weelderig groen in Hoogvliet moet u zelf binnenkort de grasmaaier hanteren, want er moet steeds meer bezuinigd worden. Verder kunnen wij in Spijkenisse naar het theater, naar het zwembad, sporten, naar de scouting, en alles wat over een paar jaar in Hoogvliet niet meer kan..  Somber? Tja, nou heb ik politiek gezien altijd al een sombere inslag, maar beter wordt het allemaal niet.

Wat is er positief? Positief is dat u, de inwoner van Hoogvliet,  gelukkig begrijpt waar die bezuinigingen vandaan komen, die zijn namelijk niet verzonnen door de deelgmeenten.

prettig weekend

 

...Terug