Nieuwsarchief
De commissie Fysieke Infrastructuur en Buitenruimte bezocht Hoogvliet
12 June 2012 - Nieuwsbericht [webmaster]

De commissie Fysieke Infrastructuur en Buitenruimte bezocht Hoogvliet onlangs om een aantal herstructureringsprojecten te bekijken.

Het dagelijks bestuur ontving de commissieleden. Vertegenwoordigers van woningcoporaties Woonbron en Vestia Hoogvliet gaven uitleg over hun eigen project op diverse locaties.

Per fiets
De commissieleden verkenden Hoogvliet per fiets, waarbij ze onder meer de bouwlocatie van de Campus Hoogvliet, nabij het Metrostation Zalmplaat aandeden. Met de Campus krijgt Hoogvliet een kwalitatief goede onderwijsvoorziening waarin drie scholen, PENTA College CSG, Zadkine en het Einstein Lyceum, samengaan. De Campus krijgt ook een belangrijke functie voor de buurt. Het is een centrum waar ‘leren, wonen en ontspannen' optimaal zijn geļntegreerd. Eind vorig jaar heeft de gemeente Rotterdam de plannen definitief zeker gesteld door een investeringskrediet van 63 miljoen euro te verlenen. Bij het bezoek aan de Campus gaf Christine Schenk, directeur van Zadkine uitleg over het Campusproject.
Verder bezochten de commissieleden:
- Heerlijk Houtingen, het grootste woningbouwproject Rotterdam 2011
- Veld van Klanken en Hof van Eden
- Voorweg (nieuwbouwproject Nieuwe Buren) en Bonairepark
- MFA Oudeland (Villa Vonk)

Bron:  http://www.rotterdam.nl/commissie_fysieke_infrastructuur_op_bezoek

 

 

...Terug