Nieuwsarchief
Bedankt onderwijsraad en minister Plassterk: Zeker één op de tien vmbo-leerlingen is gezakt
13 June 2012 - In de media [webmaster]

Ten opzicht van vorig jaar is het aantal leerlingen dat gezakt is verdubbeld. Het kan toch raar lopen als je met je schoolexamens en het landelijke examen gemiddeld allemaal zessen haalt en een vijf,...dan ben je gezakt. met deze cijfers zou een leerling vorig jaar geslaagd zijn.

In de media

Zeker één op de tien vmbo-leerlingen is gezakt voor het eindexamen. Dat zijn er twee keer zoveel in vergelijking met een jaar geleden.

Voorzitter Jan van Nierop van de Stichting Platforms VMBO zegt dat de strengere eisen voor het eindexamen de oorzaak zijn. Van Nierop heeft ongeveer 12 scholen gebeld. "We kunnen er dus nog geen conclusies aan hangen, maar het geeft wel een trend aan. Het gaat om een groot aantal leerlingen. Het zal mij verbazen als het slechts 10 procent is, ik denk dat het nog meer is", aldus van Nierop.

Koepelorganisatie VO-raad heeft dezelfde signalen gehoord als de stichting. "Het is zorgelijk", zegt een woordvoerster. Vandaag krijgen meer dan 105.000 leerlingen de uitslag.

Strengere eisen

De eisen voor het eindexamen vmbo, havo en vwo zijn dit jaar aangescherpt. Een vmbo'er is geslaagd als het gemiddelde cijfer voor de vakken van het centrale examen tenminste een voldoende is (onafgerond 5,5).

 

 

http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/06_juni/13/binnenland/dubbel-aantal-gezakten-vmbo.xml

 

...Terug