Nieuwsarchief
Rotterdam haalt doelen niet volgens rekenkamer
16 June 2012 - In de media [webmaster]


Waarom verbaasd het de fractie van Nieuw Hoogvliet nu niet dat het College de gestelde doelen niet haalt. Ze zouden eens wat vaker naar Hoogvliet moeten komen, om te zien wat er moet gebeuren, in plaats van domweg te snijden in de deelgmeentellijke begrotingen. Dit College DURFT gewoonweg geen keuzes te maken. Slap!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Het Rotterdamse college heeft 23 doelen geformuleerd die het aan het eind van zijn periode (in 2014) wil hebben gerealiseerd. In 2011 liggen slechts drie daarvan aantoonbaar op koers. Bij bijna de helft van de mijlpalen is dit niet vast te stellen. De Rekenkamer vindt dat het college te weinig prioriteit geeft aan het sturen op deze doelen.

Het lukt het college niet om de doelen te behalen als het gaat om het terugdringen van de schooluitval. Ook de gezondheid in achterstandswijken is niet voldoende verbeterd. Ook zijn er nog te veel gezinnen uit Rotterdam vertrokken. Wel op schema liggen de targets op het gebied van betere onderwijsresultaten, vrijwilligerswerk en woontevredenheid.

BRON:  http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2305002#.T9wrdQnOsnJ.mailto

 

...Terug