Nieuwsarchief
Rozenbrug: grote meerderheid voor behoud van eigen identiteit en gekozen lokaal bestuur
17 June 2012 - Nieuwsbericht [webmaster]Vanwege de mogelijke opheffing van de deelgemeenten van Rotterdam heeft de deelgemeente Rozenburg net als Hoogvliet en enkele andere deelgemeenten, een inwonersraadpleging gehouden.

Alle inwoners vanaf 16 jaar zijn schriftelijk benaderd om hun mening te geven. Door middel van een antwoordkaart verzamelde de deelgemeente alle reacties om hiermee een Rozenburgs advies aan de gemeenteraad van Rotterdam te geven. In totaal zijn 10.300 inwoners aangeschreven. Er zijn veel reacties van Rozenburgers binnengekomen.

Op zaterdag 16 juni startte de telling van de ingestuurde antwoordkaarten. Deelraadsleden van alle partijen uit de deelraad van Rozenburg telden, sorteerden en categoriseerden de antwoordkaarten. De Rozenburgse inwoners maakten van de gelegenheid om suggesties aan te leveren goed gebruik. Deze suggesties worden in de aankomende weken uitgewerkt tot een document dat als bijlage dient van het Rozenburgs advies aan Rotterdam.

De uitkomst van de telling is dat 40% van de Rozenburgers een reactie heeft gegeven via de antwoordkaart. Optie A, het behoud van de eigen identiteit en een gekozen bestuur, kreeg de meeste steun (3723 stemmen). Optie B, het bestuur vanuit Rotterdam, kreeg in totaal 229 stemmen. In percentages uitgedrukt koos 94% voor optie A, 5% voor optie B en 1% stemde blanco.

De uitkomst van de inwonerspeiling en het bijbehorende advies aan de gemeenteraad van Rotterdam wordt in de Rozenburgse deelraadsvergadering van 28 juni 2012 uitgebreid behandeld.

In het najaar van 2012 neemt de gemeenteraad van Rotterdam een besluit over de gewenste vorm van bestuur in de deelgemeenten na 2014.

...Terug