Nieuwsarchief
metrostation Zalmplaat weer open!
23 June 2012 - In de media [webmaster]

Vanaf maandagmorgen 25 juni kun je weer in- en uitstappen op Zalmplaat. Het metrostation is de afgelopen drie maanden afgesloten geweest wegens een grondige opknapbeurt.

"Deze open uitstraling past bij het beeld dat wij bij de RET hebben van een schoon en veilig station waar de reiziger zich prettig voelt. We zijn dan ook trots op het resultaat!" Aldus Pedro Peters, algemeen directeur van de RET.

Maandag 25 juni om 8.50 uur wordt het station officieel geopend door Jeannette Baljeu (Portefeuillehouder verkeer en vervoer Stadsregio), Pedro Peters (CEO RET), Yvonne Bekker (Portefeuillehouder ruimte, vervoer en verkeer deelgemeente Hoogvliet) en Edwin Smid (Portefeuillehouder openbare orde en veiligheid deelgemeente Hoogvliet).

Prettig verblijven
Door glazen puien, veel licht, fris betegelde wanden en een open trapopgang zijn de donkere hoekjes en muren op het station verdwenen. Dit zorgt ervoor dat mensen beter zicht hebben in het station en de voetgangerstunnel, waardoor reizigers zich veiliger voelen.

Groen dak
Daarnaast heeft de stationshal een ‘groen' dak gekregen. Dat wil zeggen dat het dak bedekt is met een begroeiing van planten. Deze daken zijn niet alleen mooier; ze nemen fijnstof op, dienen als reservoir voor het regenwater en gaan in het algemeen langer mee. Ook op deze manier wil de RET bijdragen aan een duurzamer Rotterdam.

Kosten: 3 miljoen euro
De stadsregio Rotterdam heeft de kosten voor de renovatie, een kleine 3 miljoen euro, betaald.

Werkzaamheden
De werkzaamheden duurden in totaal twaalf weken. In deze periode werden reizigers vervoerd met pendelbussen. Deze werkzaamheden maken deel uit van een groter project gericht op het verbeteren van de sociale veiligheid op de stations en worden gefinancierd door de Stadsregio. Zo werden metrostations Poortugaal en Rhoon al eerder opgeknapt. De renovaties aan Kralingse Zoom, Capelse Brug, Capelle Centrum, Slotlaan en De Terp volgen nog in de periode tot en met 2015 en krijgen allen dezelfde moderne, frisse en veilige uitstraling.

 

Bron: Dichtbij.nl

http://www.dichtbij.nl/botlek/regionaal-nieuws/artikel/2372866/metro-zalmplaat-bijna-weer-open.aspx

 

...Terug