Nieuwsarchief
Overvaller wasstraat Gadering opgepakt
05 July 2012 - In de media [jan koopmans]

Als ik mij ergens zo kwaad om gemaakt heb, dat ik er geen regel over geschreven heb op onze website is het de overvallen die plaatsvonden in Hoogvliet. Een van die overvallen maakte mij vooral kwaad, omdat het de tweede keer was in korte tijd op een hardwerkende ondernemer, Wat lees ik op Dichtbij?  Een 19-jarige Rotterdammer is woensdagmorgen opgepakt voor een overval op een wasstraat in de Gadering in Hoogvliet op 17 april.

Twee mannen overvielen die middag rond 13.45 uur de wasstraat op industrieterrein Gadering in Rotterdam-Hoogvliet. Een medewerker en klant werden bedreigd met een vuurwapen en het duo verdween met geld en een mobiele telefoon. Het Regionaal Team Overvallen kwam na onderzoek de 19-jarige Rotterdammer op het spoor. Hij werd woensdagochtend aangehouden in Hoogvliet. Het onderzoek naar de identiteit van zijn mededader wordt voortgezet.

 Dat maakt mijn dag weer goed. Hulde aan het team dat het jochie te pakken heeft gekregen. Het zou prettig zijn als die nu niet wegkwam met een werkstraf of vrijgelaten werd na negen maanden voorarrest. Het blijkt wel dat alleen een straf niet helpt. Dus kiezen Den Haag: of veel langer laten zitten, zodat de maatschappij er even geen last van heeft. Of zeer intensief begeleiden wat veel geld kost. Kom op Den Haag verzin eens iets nieuws. De manieren die nu gebruikt worden helpen niet.

...Terug