Nieuwsarchief
Keti Koti
10 July 2012 - In de media [jan koopmans / dichtbij]

Onder de bezielende leiding van moderator Imro de Randamie is stilgestaan bij verleden, heden en toekomst van Keti Koti, georganiseerd door de stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst.

Initiatiefnemer van het eerste uur Harlow Brammerloo ging vrijdag tijdens deze eerste Keti Koti Lounge uitgebreid in op het ontstaan van de initiatiefgroep, zo'n driekwart jaar geleden, om Keti Koti 'nieuwe stijl' van de grond te trekken en de stappen die daar inmiddels in zijn gezet.
zie verder:   http://www.dichtbij.nl/botlek/ondernemersnieuws/artikel/2383780/eerste-keti-koti-lounge-.aspx

En dan komt de vraag hoe belangrijk is deze herdenking? Ik heb wel eens mijn twijfels gehad, maar ik denk nu dat alle perioden waarin het ene volk een ander volk iets aan doet herdacht zouden moeten worden. Ik zit net de foto's te bekijken over de executies in Indonesie tijdens de zogenaamde politionele akties en eigenlijk hoop ik, dat dit toch wel de laatste beelden zullen zijn van Nederlanders die dit doen. Ik oordeel niet over deze individuele soldaten. Zij hadden niet de middelen om van alles op de hoogte te zijn zoals wij nu. Wij zijn tegenwoordig van alles wel op de hoogte. Wij kunnen nu niet meer zeggen dat wij het allemaal niet wisten en een opdracht kregen die wij niet konden weigeren. Dat zou nu al te makkelijk zijn. Daarom is het goed om al deze dingen te herdenken hoe pijnlijk zij ook soms zijn. 

 

...Terug