Nieuwsarchief
Odfjell voldoet op het nippertje aan eis DCMR
23 July 2012 - In de media []

Het tankopslagbedrijf Odfjell heeft met een overschrijding van enkele uren toch voldaan aan een eis van de DCMR Milieudienst Rijnmond en de Veiligheidsregio. Zondag aan het eind van de middag verliep hun ultimatum: vijf tanks moesten zijn leeggehaald omdat blus- en koelvoorzieningen niet in orde zijn.

Het leegpompen van de tanks duurde iets langer dan voorzien, maar rond 20.00 uur was de klus geklaard.

Vrijdag legde de DCMR het bedrijf gedeeltelijk stil vanwege gevaar voor de omgeving. Binnen 48 uur moesten vijf tanks leeg zijn gehaald. Aan een tweede eis, het leeghalen van nog eens 15 tanks, moet uiterlijk donderdag zijn voldaan. Behalve als het bedrijf in de tussentijd kan aantonen dat de koel- en blusvoorzieningen bij deze tanks wel in orde zijn. Tot die tijd is Odfjell verplicht uit voorzorg dag en nacht een brandweereenheid op het terrein te hebben.

De laatste weken wordt in de media openlijk gespeculeerd over het functioneren van DCMR Milieudienst Rijnmond. 30 jaar lang heeft Odfjell geen tanks gecontroleerd, stelde de milieudienst eerder in een rapport. Het zou dan ook betekenen dat de DCMR daar al die tijd nooit heeft ingegrepen.

 

...Terug