Nieuwsarchief
Winkeliers in Spijkenisse
31 July 2012 - In de media []

SPIJKENISSE - Winkeliers in Spijkenisse zouden meer samen moeten werken om de bezoekersaantallen in het centrum te verbeteren. Dat suggereert Trots op Nederland Spijkenisse.

De discussie op dichtbij over het winkelcentrum van Spijkenisse laait hoog op: Spijkenissers zijn niet blij met de leegstand en wijten dat vooral aan het parkeerbeleid en de route en begaanbaarheid 

Het gaat al een poosje minder dan verwacht in Spijkenisse. Kort geleden nog sloot Vögele Mode de deuren, en daarnaast zijn niet alle panden in het vernieuwde winkelgebied al verhuurd, om nog maar niet te spreken van de woningen boven de winkels. 

De PvdA heeft al schriftelijke vragen gesteld aan het college van Spijkenisse over de kwestie, de partij wil weten of de gemeente samenwerkt met bijvoorbeeld de winkeliersvereniging in de stad. 

Al in april maakte Trots op Nederland Spijkenisse zich hier zorgen om. Chris Hottentot van Trots verduidelijkt: "De ondernemers moeten het initiatief nemen, dan pas, vinden wij, kan de gemeente hier ondersteunen. Het probleem is dat het centrum drie winkeliersverenigingen kent. Eigenlijk moeten ze samenwerken om tot betere resultaten te komen. En onderzoek is het belangrijkste. Misschien ligt het probleem niet bij parkeren. Met een goed onderbouwd plan kan de weg naar boven worden ingeslagen en moet de gemeente zich verplicht voelen om hieraan mee te werken."

Zo'n onderzoek zou breder moeten zijn dan enkel Spijkenisse. Er moet onderzocht worden welke kenmerken publiek naar Spijkenisse trekken en welke juist niet. Ook onder winkelend publiek in Hellevoetsluis, Brielle en Hoogvliet moet onderzoek gedaan worden.

...Terug