Nieuwsarchief
Nacht in sporthal na astbestvondst Rotterdam (UPDATE)
07 August 2012 - Nieuwsbericht []

Vorige week vrijdag mocht iedereen al weer terug naar huis.

ROTTERDAM -  Een antikraakpand in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet is woensdagavond laat ontruimd omdat eerder op de dag asbest was aangetroffen. Bewoners van 42 woningen kregen na een aantal onzekere uren te horen dat ze het pand moesten verlaten. Ze zijn met bussen naar een sporthal gebracht.

In eerste instantie leek het erop dat ook de bewoners van het naastgelegen verzorgingstehuis Meeuwenhof geŽvacueerd moesten worden. Die melding bleek niet te kloppen. In het gebouw wordt wel onderzoek gedaan. De Meeuwenhof staat in verbinding met het antikraakpand de Alver.

Het Rode Kruis voorziet de bewoners die hun huis uit moesten in sporthal de Boomgaardshoek van eten, drinken en veldbedden, zei een woordvoerder van de organisatie. Wanneer ze weer terug naar huis kunnen is vooralsnog onduidelijk. Eerst moeten andere woningen in het complex nader onderzocht worden. Een extern bureau verwacht donderdag rond het middaguur duidelijkheid te kunnen verschaffen over het asbest in het pand. Tot die tijd blijft het afgesloten voor de bewoners, liet de politie weten.

zie verder: http://www.telegraaf.nl/binnenland/12672162/__Nacht_in_sporthal_door_asbest__.html

 

...Terug