Nieuwsarchief
"niets te doen in Hoogvliet"
07 August 2012 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

 

Ik kan mij nog goed herinneren dat een aantal jongeren bij mij in de straat, in Overschie, zelf een volleybalnet in elkaar geknutseld hadden. Ik was toen zelf net lang genoeg om ook af en toe mee te mogen spelen. Apetrots waren deze jongens, want, ze hadden ook het net zelf geknoopt. Elke avond werd er volleybal gespeeld in de avond uren, als het mooi weer was. Ook toen waren er wel eens mensen die klaagden over de herrie die gemaakt werd, maar wij waren toch maar lekker bezig. Er werd niet "rondgehangen" nee. Er werd ook geen alcohol gedronken en geblowd. Er werd al helemaal niet geklaagd dat er niets te doen was. Dat was namelijk nooit een probleem. Als er ergens behoefte aan was werd dat door ons zelf wel in elkaar geknutseld. Tegenwoordig gaat dat anders. Wij gaan gewoon met zijn allen klagen. Zorgen dat het in de krant komt, want er is altijd wel een journalist die het wil plaatsen en je hand ophouden bij de gemeente of deelgemeente. Na een tijdje krijg je zelfs een kunstgras sportveld met allerlei attributen. Dat kost de gemeenschap wel geld natuurlijk, maar ja, zolang dat er is, hoor je niemand zeuren. Ja, als je een keer weer niet krijgt waar je om vraagt. Dan staan wij weer allemaal als kleine kinderen voor de deur van de deelgemeente of gemeente te zeuren dat ze het niet goed gedaan hebben.

Langzaam aan begint nu het besef door te dringen dat het geld op is. En, wat zie je? Mensen gaan weer dingen zelf regelen.  Nu kunnen wij dat allemaal wel heel erg vinden, maar je ziet toch dat wij nu min of meer gedwongen gaan worden om weer dingen zelf te gaan verzinnen.

Zo heeft elk nadeel zijn voordeel, om maar eens de wijze woorden van Johan Cruijff te gebruiken. Wist u dat het voetbalveldje dat door zijn stichting geschonken is, handenvol geld kost aan reparaties?  Ja, die jongeren die zeggen dat er niets te doen is, staan daar hun eigen veldje, waar wel "iets te doen is" te vernielen. Ach, het zal wel zo horen. Als het zo door gaat is ook dit veldje er niet zo lang meer, want de deelgemeente blijft geen geld steken in dit soort projecten. Dus! Wij gaan gewoon weer op het grasveldje voetballen. Wij gaan zelf een volleybalnet regelen. En als de nood hoog is worden er zelfs doelpalen geregeld door de buurt, zoals op de foto te zien is.  Misschien dat er dan voor de allerkleinsten nog wat geld over blijft voor een glijbaan of iets dergelijks.

...Terug