Nieuwsarchief
Brielle Blues
08 August 2012 - Ingezonden stuk [Martin Sips]

Op uitnodiging van een collega van mij zijn wij eens naar Den Briel gegaan om daar Brielle Blues mee te maken.Nou komen wij regelmatig in Wings om daar naar onze eigen Hoogvlietse blues club Blues Fellas te luisteren en dat is een verademing om lekker te ontstressen. Brielle Blues is in de openlucht dus hopen op mooi weer, en dat kwam en hoe.12 Groepen op 3 podia speelden een geweldige dag aan elkaar, uiteen lopend van blues uit de oude doos tot stampende moderne blues rock tot hele mooie ballades. Kortom een dag voor echte muziek liefhebbers. Ook voor de toekomst op muziek gebied ziet het er goed uit. Van de eerste groep die we zagen en hoorden was de gemiddelde leeftijd 22 jaar maar uit hun muzikale genre leek het wel of ze al 30 jaar op het podium stonden ze kregen bij de geluid check al een staande ovatie. Op een andere podium zag je weer dat de oude rockers het nog niet verleerd waren. Gierende gitaren en een zanger met een door zware shag en wiskey doorleefde stem lieten de jaren 70 weer herleven. En dan het publiek. Ik heb moeite met schattingen maar een paar duizend waren in het dorp zeker aanwezig.

De sfeer die het publiek meenam was in 1 woord geweldig. Kop aan kont stonden we voor de podia maar geen onvertogen woord of gebaar is hier gevallen ondanks dat de bier en eet tenten die overvloedig aanwezig waren zeer goede zaken hebben gedaan. Dit was een school voorbeeld hoe een feest moet zijn, geen gedonder maar genieten.

Dit was alweer de 21ste editie en voor ons de eerste keer maar, zeker weten niet de laatste keer. De organisatie heeft het daar heel goed voor elkaar en verdient samen met hun medewerkers een dikke pluim. Brielle Blues is ieder jaar op de laatste Zondag in Juli. Het is toch jammer dat in Hoogvliet dit soort evenementen niet meer voorkomen door de bezuinigingen van Rotterdam en Den Haag.

Voor de liefhebbers is op Zondag 23 September in Nieuw-Vennep de Dutch Blues Challenge in hotel de Rustende jager. Kaarten kunnen besteld worden op www.dutchbluesfoundation.com 12.50 Euro met workshop & masterclasses. Aan de zaal kosten de kaarten 15.00 Euro. Onze eigen Blues Fellas zijn daar ook actief in de line-up. Helaas kunnen wij niet maar het is een aanrader om te gaan. Kom ook eens kijken in Wings dat is de kleine zaal naast de Flamingo om lekker te ontspannen bij de muziek die daar 100% live gespeeld wordt. De toegang is gratis en de sfeer daar is heerlijk voor jong en oud.

 

Groetjes Sylvia,Elly en Martin.

 

 

...Terug