Nieuwsarchief
Stepploeg klaar voor Paralympics Londen
21 August 2012 - In de media []

 

door: Joop van der Hor 

Met 140 kilometer in de benen keerden de 17 steppers afgelopen zondag terug van hun generale repetitie die als geslaagd de toch al dik gevulde geschiedenisboeken van de New Yorksteppers in zal gaan. Het vertrek richting Londen komt met de dag dichterbij. Op 25 augustus vertrekken de steppers onder de vlag van de stichting Sportcompass per boot van hoofdsponsor Stena Line via Hoek van Holland naar Harwich om daar de eerste 12 kilometer alleen maar omhoog richting de eerste overnachtinglocatie te steppen. Ze worden gastvrij ontvangen door Nick Bowyer, chairman van de Heybridge Swifts Football Club in het gelijknamige Heybridge. Waar de steppers in Londen overnachten is vooralsnog onbekend. De vrijwilligers van de stichting Sportcompass, de organisatie waarvoor de Londensteppers zich inzetten, is druk doende met het vinden van een geschikte locatie niet ver van het Olympisch dorp en stadion.

 

Zaterdag werd eerst een bezoek afgelegd bij de stichting On Wheels in Maasdijk. Daar werd op ingetogen wijze afscheid genomen van de op 26 jarige leeftijd overleden Duchennepatient Nik Sentges. Twee jaar geleden stepten de voornamelijk uit Spijkenisse en Hoogvliet afkomstige sporters voor deze organisatie vanuit Heerenveen naar Maasdijk en brachten zij € 33.333,33 bij elkaar voor de aanschaf van een nieuwe rolstoelbus en vakantiechalet. Op de step reden zij achter de rouwstoet aan als laatste eerbetoon. Daarna volgende een fotosessie in de passagiersterminal van de Stena Line in Hoek van Holland om vandaar via prachtige fietspaden dwars door de duinen naar Scheveningen te steppen. Daar wachtte hen een aangename verrassing, een warm onthaal en ontvangst door zanger en ambassadeur van de steppers Lee Towers en zijn charmante vrouw Laura Huizer. Het echtpaar toonde zich onder de indruk van de motivatie van met name de blinde steppers. Snel werd daarna de gang erin gezet om uiteindelijk om 20.00 uur in Pijnacker aan te komen voor een BBQ bij oud-stepper Hans van Dorp. Hier werd ook de nacht doorgebracht. De andere ochtend werd nog eens 55 kilometer afgelegd via een prachtige route langs de Rottemeren en over de steile Brienenoordbrug. Wim van de Stokker en de blinde masseur Richard Koster moesten van de zijlijn toezien hoe de generale repetitie succesvol verliep. Beiden bleken te geblesseerd om mee te steppen. De dag werd afgesloten met een welverdiende borrel bij de nieuwe wijnbar Grapps aan de Torenstraat in Spijkenisse waar een toast werd uitgebracht; ‘Londen here we come'.

Op zaterdag 25 augustus vertrekken de tot Londen Steppers omgedoopte sportievelingen op hun twee grote driepersoonsteps naar de Britse hoofdstad om voor de poorten van het Olympisch stadion vier visueel gehandicapte medesteppers af te leveren. Op zaterdag 1 september rond het middaguur keren de helden weer terug en worden zij om 11.00 uur ontvangen in Sportcentrum Halfweg te Spijkenisse. Zie www.reunie-zeskamp-hoogvliet.nl

 

 

...Terug