Nieuwsarchief
Cel en behandeling brandstichter Hoogvliet
27 August 2012 - In de media []

De rechter in Rotterdam heeft n jaar cel opgelegd aan de 22-jarige Rotterdammer die in februari een manege in Hoogvliet in brand stak. Bij de brand kwamen twee paarden om.


Na het uitzitten van zijn straf moet de verdachte drie jaar lang behandeld worden in een gesloten inrichting.

Bryan M. is al vele malen eerder veroordeeld, met name voor inbraak. Hij stond vrijdag ook terecht voor inbraken, met name bij Watersportvereniging Hoogvliet.

Leven in inrichtingen
Officier van justitie Ad de Beer: "Ik ken Bryan al vanaf zijn tiende. Hij heeft in vele inrichtingen gezeten. Zodra hij buiten komt, gaat het mis. We hebben echt al alles geprobeerd."

De Rotterdammer is 22, maar volgens De Beer is zijn mentale leeftijd 14 15 jaar. Na zijn detentie gaat Bryan naar een speciale instelling voor licht verstandelijk gehandicapten.

Tijdens de zitting vrijdag werd een emotionele verklaring voorgelezen van de eigenaresse van n van de paarden die is omgekomen. "Ik hield van mijn paard alsof het mijn eigen kind was. Door de brand zakte mijn hele wereld in elkaar. Er was een stukje van mijzelf weg. Ik ben naar de manege gegaan omdat ik nog een plukje haar van het paard wilde hebben, maar ik trof alleen maar een verschroeid lichaam."

zie verder:  http://www.rijnmond.nl/nieuws/24-08-2012/cel-en-behandeling-brandstichter-hoogvliet

 

...Terug