Nieuwsarchief
Lucht boven Rotterdam viezer door sneller rijden A13
11 September 2012 - In de media []

De lucht in de Rotterdamse deelgemeente Overschie is flink viezer geworden sinds op de A13 weer 100 km per uur gereden mag worden. De luchtvervuiling lag in dit deel van Rotterdam begin augustus met 75 microgram per kubieke meter ver boven de Europese norm.

Dat blijkt uit metingen die sinds begin juni in opdracht van de gemeenteraadsfractie van GroenLinks langs de snelweg worden gedaan, zo liet de partij maandag weten. De uitstoot van stikstofdioxyde is er sinds de afschaffing van de 80 km-zone toegenomen met 25 procent. Begin juni was de uitstoot nog 59 microgram per kubieke meter. Toen mocht op het traject tussen Kleinpolderplein en de luchthaven Rotterdam-The Hague Airport niet sneller worden gereden dan 80 kilometer per uur. Per 2 juli is de snelheid verhoogd naar 100 km per uur.

GroenLinks wil donderdag in de gemeenteraad een spoeddebat. 'Dit is een regelrechte bedreiging voor de gezondheid van omwonenden,' zegt fractievoorzitter Arno Bonte. De metingen worden voortgezet.  Is dat een verassing? Nee, natuurlijk is dat niet zo, maar in de gemeenteraad zitten kennelijk veel mensen die het niet kan schelen, of er zelf geen last van hebben. Zoals ik al eens eerder schreef, heb ik zelf in Overschie gewoond. het eerste wat opviel toen de 80 kilometer zone kwam was, dat er minder herrie was. Vanzelfsprekend heb je een schonere lucht als je minder hard rijdt.  Onze deelraad is nog niet zo ver. Ik had gedacht de raad te kunnen overtuigen met een verbeterde veiligheid en een beter milieu, maar, voorlopig is NieuwHoogvliet nog de enige die er zo over denkt. Sorry, de IBP was het met ons eens.

 zie:  http://www.dichtbij.nl/botlek/regionaal-nieuws/artikel/2425487/wat-vind-jij-80-kmzone-voor-a15.aspxFacebook

...Terug