Nieuwsarchief
25 jaar vrienden van Hoogvliet - Taptoe en vuurwerk
19 September 2012 - Nieuwsbericht [webmaster]


Op 9 oktober 1987 is de Stichting Vrienden van Hoogvliet opgericht. In deze periode tot heden heeft de Stichting veel betekend voor Hoogvlietse samenleving. Een van de belangrijkste zaken die de Stichting voor ogen heeft is dat het verleden en de tradities niet verloren gaan. Uit het verleden ken je het heden. Eén van de tradities zoals u ongetwijfeld weet is de jaarlijkse 4 mei herdenking. Maar u kunt ook denken aan steeds terugkerende intocht van Sint Nicolaas. En zo zijn er nog veel meer activiteiten zoals bijvoorbeeld de festiviteiten rondom de zomer met taptoe en vuurwerk.

Om al die activiteiten te kunnen uitvoeren zijn er veel vrijwilligers nodig die in wat voor werkgroep of wat voor vorm ook hun tijd en kracht geven. Dat is heel bijzonder. En daar is het bestuur van de Stichting Vrienden van Hoogvliet dan ook zeer dankbaar voor. Om aan die dankbaarheid uitdrukking te geven wordt het 25 jarig jubileum op zaterdag 29 september 2012 gevierd.

Op het terrein tussen de oude Brandweerkazerne en De Sprint, de Leemkuil, zal een taptoe worden gehouden. Voorafgaande aan de taptoe die om 20.00 uur begint zal om 19.55 de Deelraadsvoorzitter Edwin Smid een ieder officieel welkom heten.

Optredende muziekkorpsen tijdens deze taptoe zijn:

Jong DVS uit Katwijk een jeugdtopper met 24 muzikanten;

Van Limburg Stirumband uit Wezep met ongeveer 40 leden;

Scheepjeswol harmonie uit Veenendaal met ongeveer 40 leden;

Euroband uit Rotterdam met een nieuwe galashow met 35 leden met twee optredens in een galashow ‘Belle Italia". Als speaker zal optreden Kees de Goeyer en de regie is in handen van de Stichting Combinatie van Korpsens. De taptoe zal zo tussen 22.00 en 22.15 afgelopen zijn.

Als afronding van deze feestelijke dag zal er rond 22.30 een spetterend vuurwerk zijn aan de Middenbaan-Zuid, het grasveld naast het Einstein College. De duur van het vuurwerk is tot rond 23.00 uur.

Iedereen uit Hoogvliet en omstreken is van harte welkom om bij deze feestelijkheden aanwezig te zijn.

...Terug