Nieuwsarchief
Op het balkon
22 September 2012 - Ingezonden stuk [Jan Koopmans]

 

Op het balkon van mijn appartement, nou ja, niet van mij natuurlijk, zit ik net de reakties op de website van "Dichtbij" te lezen, naar aanleiding van de discussie over de 80 kilometer zone op de A15. Opvallend is dat vrachtwagenchauffeurs en andere automobilisten naar elkaar gaan wijzen als de schuldige van aanrijdingen. Dat ligt in ieder geval niet aan Nieuw Hoogvliet. Wij hebben er geen behoefte aan om schuldigen aan te wijzen. Wij hebben er wel behoefte aan om het zo veilig mogelijk te krijgen in Hoogvliet. Een van onze zorgen was de toename van het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Tja, altijd maar weer die LPG? Dat is natuurlijk niet om met een opgeheven vingertje naar iemand te wijzen. Nee, wij zijn er voor om het voor iedereen veiliger te maken. Voor de inwoners van Hoogvliet, en voor alle automobilisten, dus ook voor de vrachtwagenchauffeurs.

Ik las zo hier en daar over Hoogvliet dat Joop van der Hor weer eens toegeslagen had met een artikel.  Joop loopt soms een beetje achter met het nieuws voor zijn stukjes. Dat was al zo met de asbest en nu komt hij weer met een verhaal over de kinderboerderij wat al niet meer klopte.

Ik denk dat Joop wel eens zo af en toe op stap is met mensen die ook niet helemaal "up-to-date" zijn. Dat waren ze al niet en dat zijn ze kennelijk nog steeds niet. Gewoon lekker over Spijkenisse schrijven Joop, daar woon je, dus daar weet je ook het meeste van vermoedelijk.

Op het eiland in Griekenland waar ik momenteel zit, lijkt het nog steeds of niemand zich zorgen maakt. Opvallend is wel dat in een aantal toeristen plaatsen, hier en daar het verval is toegeslagen. Zo op het oog lijkt het of op een aantal plekken panden al langere tijd leeg staan. Plekken waar restaurants en hotels hebben gezeten waar geen ondernemer meer geld in wil steken.  Nog opvallender is, dat het ene eiland veel beter voor zichzelf zorgt dan het andere. Vorig jaar waren de borden op Lesbos niet aan te slepen waar op stond dat de weg waar je op reed werd verbeterd met europees geld, zo afwezig zijn die borden hier. Allemachtig wat een slecht wegdek overal op Corfu. Nou ik moet hier nog een week blijven en dat is nou eenmaal niet anders!

...Terug