Nieuwsarchief
Ingebruikname nieuwe parallelbaan A15 uitgesteld
24 September 2012 - In de media [webmaster]

 

De geplande ingebruikname van de nieuwe parallelbaan van de A15 tussen op- en afrit 19 (Charlois/Rhoon) en het knooppunt Vaanplein op zondagmorgen 2 september is uitgesteld. De technische verkeerssystemen functioneren nog niet naar behoren. Daardoor zijn de veiligheid van de weggebruikers en de doorstroming onvoldoende gewaarborgd. Waarschijnlijk kan de nieuwe parallelbaan op 14 oktober in gebruik worden genomen.

Na een verkeerswissel in het weekend van 1 en 2 september zou het verkeer ter hoogte van tankstation Portland via de parallelrijbaan gaan rijden. De parallelrijbaan zou dan tijdelijk de hoofdrijbaan zijn.

De afgelopen weken hebben A-Lanes A15 en Rijkswaterstaat hard gewerkt aan de verkeerswissel. Vanwege de verkeersveiligheid hebben we er toch voor gekozen om de wissel uit te stellen. Het bleek dat we niet konden garanderen dat de verkeersregelsystemen goed genoeg zouden functioneren. Haperingen in de systemen kunnen leiden tot onduidelijke of onveilige situaties voor de weggebruikers. Bovendien kunnen haperingen de doorstroming belemmeren.

Meer weten? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl  bel 0800 - 8002 (ma t/m zo 06.00 - 22.30, gratis).

 

...Terug